86/3/15
11:0 ع
ویژگیهای مقام معظم رهبری و انتخاب شایستهی خبرگان رهبری در کلام آیات عظام و حجج اسلام
آیت الله العظمی اراکی(رحمةالله علیه) :
" انتخاب شایستهی حضرت عالی به مقام رهبری جمهوری اسلامی ایران، مایهی دلگرمی و امیدواری ملّت قهرمان ایران است"
آیت الله العظمی بهاءالدینی(رضوان الله علیه) :
" ... از همان زمان رهبری را در آقای خامنهای میدیدم، چرا که ایشان ذخیره الهی برای بعد از امام بوده است. باید او را در اهدافش یاری کنیم. باید توجه داشته باشیم که مخالفت با ولایت فقیه کار سادهای نیست. هنگامی که میرزای شیرازی بزرگ، مبارزه با دولت انگلیس را از طریق تحریم تنباکو آغاز کرد، یک روحانی با او مخالفت کرد و میرزا با شنیدن مخالفت او، وی را نفرین کرد. همان نفرین باعث شد که نسل او از سلک روحانیت محروم شوند. پسر جوانش جوانمرگ شد و حسرت داشتن فرزند عالم به دل او ماند."
آیت الله مهدوی کنی،درباره انتخاب خبرگان رهبری گفتهاند:
" این الهامی بود از الهامات الهی و هدایتی بود از هدایت معنوی روح حضرت امام (رضوان الله علیه) که هنوز این ملت را رها نکرده و این رحمتی بود از طرف خداوند که در کوران این مصیبت جانکاه، با تعیین آیت الله خامنهای که از یاران صدیق امام و از یاران خوشنام و خوش سابقه بوده و مجتهد و عادل است، به عنوان رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران، آرامشی توأم با اعتماد و اطمینان بر کشور و امت فداکار حاکم گردید."
آیت الله خزعلی عضو فقهای شورای نگهبان:
" انتخاب آیت الله خامنهای به رهبری جمهوری اسلامی، که فردی پخته و عالم و با سیاست و مدبر میباشد، در خارج دشمنان را در سکوت و ابهام فرو برد و در داخل، آرامش را فراهم ساخت."
آیت الله مشکینی، ریاست مجلس خبرگان رهبری:
"... حضرت مستطاب آیت الله حاج سید علی خامنهای مدظله العالی واجد مقام فقاهت و اجتهاد و قدرت استنباط احکام شرعیه که تصدی مقام معظم رهبری بدان نیازمند است میباشد؛ چنانچه معظم له حایز سایر شرایط ولایت است."
آیت الله فاضل لنکرانی، مرجع تقلید:
" بنده به عنوان کسی که هم عضو مجلس خبرگان هستم و هم اینکه آشنایی با آیت الله خامنهای دارم؛ عرض میکنم که ایشان اهل نظر و اهل اجتهاد هستند. بیست سال پیش وقتی در مشهد در مسجد گوهرشاد با ایشان برخورد کردم؛ آن موقع ایشان از مدرسین محترم مشهد بودند؛ پرسیدم چه چیزی تدریس میکنید، فرمودند: مکاسب. مکاسب از مهمترین و مشکلترین کتب علمی ماست. به نظر من ایشان یک فقیه و یک مجتهد است. کسی که در سالهای طولانی در جهان سیاست استادی چون امام امت داشته است و خودش نیز دارای استعداد سرشار است؛ چنین فردی دارای مقامات بلندی از درک سیاسی است. دوران هشت ساله ریاست جمهوری ایشان یک شاهد قوی برای مطلب است. سفرهایی که ایشان به کشورهای خارج داشتهاند، به عنوان یک سیاستمدار در صحنههای سیاسی جهان درخشیده است."
آیت الله جوادی آملی، مدرس حوزه علمیه قم:
" اجتهاد و عدالت حضرت آیت الله جناب آقای حاج سید علی خامنهای دامت برکاته، مورد تأیید میباشد. لازم است امت اسلامی – ایدهم الله – در تقویت رهبری معظم له در بذل نفس نفیس در هیچ گونه نثار و ایثار دریغ نفرمایند."
" حضرت آیت الله خامنهای – دامت برکاته – در فقاهت و اجتهاد به مرتبهای است که برای تصدی مقام ولایت و رهبری صلاحیت کامل دارد."
دررالفوائد فیاجوبة القائد ص21
" هنگام رأی گیری در مجلس خبرگان برای رهبری حضرت آیت الله خامنهای (دامت برکاته) اجتهاد معظّم له با قیام هیأت شرعیه نزد اینجانب ثابت بود، ولی بعداً به واسطه حضور در جلسات مباحثۀ فقهی، شخصاً به اجتهاد ایشان پی بردم و اکنون شهادت میدهم که معظم له مجتهدی عادل و جامع الشرایط میباشد."
" آیت الله خامنهای به تمام رموز سیاست و حکومت آگاه بوده و شخصی با ورع، با تقوا، محبوب، مخلص، عالم و دارای بنیۀ فقهی هستند."
"حضرت آیت الله حاج سید علی خامنهای رهبر انقلاب جمهوری اسلامی ایران (دام ظله الشریف) فقیهی والا مقام و مجتهدی عالی مقام هستند که بر علوم مؤثر در استنباط تسلّطی بسیار بالا دارند. زاید بر لغت و ادبیات و اصول و حدیث و تفسیر حتی در رجال و درایه که در استحکام فتوی نقشی بسزا دارد، خود استاد و عالمی هستند."
" من اگر بخواهم دربارۀ شخص ایشان و ویژگیهایی که خدای متعال به ایشان عطا فرموده و امتیازاتی که به ایشان لطف کرده صحبت کنم، حقّش را نمیتوانم ادا کنم؛ ولی در چند جمله کوتاه عرض بکنم که: ایشان فقاهت را توأم با تقوا؛ تیزهوشی و فراست را توأم با بردباری و سعه صدر؛ مدیریت را همراه با تعبّد و پای بندی به اصول و مبادی اسلامی؛ حزم و احتیاط را توأم با شجاعت و شهامت؛ بهرهمندی از علوم مختلف اسلامی را همراه با ذوق و گرایشهای هنری اصیل؛ اعتماد به نفس را همراه با توکل بر خدای متعال؛ تلاش و جدیّت و نظم و برنامه ریزی را توأم با توسّل به ولی عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف و ائمه اطهار؛ و در یک کلمه همه شرایط و مزایای مدیریت را با روح عبادت و بندگی و اخلاص جمع میکند."
"آیت الله خامنهای صالح ترین فرد برای رهبری هستند."
" آیت الله خامنهای علاوه بر تمام ویژگیها، یک عالم آگاه به مسائل اسلامی است و از سیاست و درایت خاصّی برخوردار است."
"آیت الله خامنهای نه تنها مجتهد مسلّم میباشد،بلکه فقیه جامع الشرایط واجب الاتباع میباشد."
"انتخاب آیت الله خامنهای به رهبری جمهوری اسلامی،دست آوردی عظیم و نشأت گرفته از رهنمودهای حضرت امام است... ایشان با اکثریت خیلی بالایی در جلسه خبرگان رأی آوردند. انصافاً رأی بجایی هم بود و نقطۀ مهمی که فکر میکنم برای ما اهمیت دارد، آشنایی ایشان با مسائل کشور است. از همۀ صلاحیتها، نظیر مبارز بودن و عالم بودن و داشتن عدالت و غیره که بگذریم، یک کسی که ده سال – دوازده سال – در کوران مسائل کشور بوده و الآن ایشان جزییات امور مملکت را میداند. برای ایشان الآن همه چیز نقد است. معنای رهبری هم همین است که بتواند با اطلاعات قبلی خودش نظر بدهد و سیاستی را که بخواهد، تعیین کند. من کاملاً راضی هستم، یعنی وقتی به وجدانم مراجعه میکنم، میبینم ما هیچ راهی بهتر از آنچه انجام شد، نداشتیم هر فرض دیگری، یعنی اگر شورا داشتیم، یکسری مشکلات بوجود میآمد. اگر فرد دیگری هم به غیر از آیت الله خامنهای میآمد، دچار مشکل میشدیم ... خداوند ما را هدایت کرد."
و در جای دیگر اشاره دارند که:
" راه امام، با انتخاب آیت الله خامنهای به رهبری جمهوری اسلامی، بیمه و تضمین گردید."
" حضرت امام بارها از جناب عالی به عنوان مجتهدی مسلّم و بهترین فرد برای رهبری نام بردند."
"انتخاب شایسته و بسیار خداپسندانۀ حضرت عالی، باعث شادی تمام دوستداران اسلام و انقلاب اسلامی در جهان گردید. حضرت عالی از چهرههای درخشان انقلاب اسلامی ایران بوده و همواره مورد تأیید و تکریم امام عزیزمان بودهاید."
" با توجه به معلومات فقهی و اصولی و ذوق و سلیقه وی در استنباط احکام الهی و بخصوص در مورد حوادث مستحدثه و مسائل مبتلا به عصر حاضر، ایشان فقیه برجستهای است و بر بسیاری از معاصران خود برتری دارد."
"وی با روش نویسندگی و تحقیق و نگارش روز، کاملاً آشنا و دارای مطالعات فراوانی است، و بسیار شیوا و سنجیده سخن میگوید و مینویسد و در این دو فن از هرگونه اغراض و غموض و شذوذ و انحراف مبرّاست. تاکنون مقالات و کتبی چند و سخنرانیهای فراوان داشتهاند. طرحهای مختلف تحقیقاتی از قبیل دائرة المعارف فقهی، مرکز تحقیقات فقهی – کلامی، مجمع جهانی تقریب، کمیتۀ فقهی مسائل مستحدثه، مؤسسه کامپیوتر و سایر طرحها و مؤسسات تحقیقات را تأسیس و هدایت کردهاند، این همه برای اثبات روش و گرایش وی کافی است."
" وی برخلاف برخی از روشنفکران، در عین علاقه به وحدت اسلامی و توجّه به جهان اسلام و دلسوزی برای عامّه مسلمانان – که تشکیل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی شاهد آن است – ذاتاً به اهل بیت عصمت و طهارت و توسل به آنان و زیارت قبور و نشر معارف و علوم ایشان،علاقمند و برای اشاعۀ ولایت و محبت اهل بیت (علیهم السلام) در بین مسلمین جهان بسیار اصرار دارند."
پیام رسان