86/8/21
12:18 ص
واکنش حسینی به توهین نشریه کویتی |
وی گفت: ما با هرگونه اقدام اهانت آمیز آنها برخورد می کنیم و در ادامه نیز از طریق نمایندگان جمهوری سلامی ایران در این کشورها به طور رسمی این برخوردها را ادامه خواهیم داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: اعتقاد داریم اگر این روند ادامه داشته باشد ممکن است زمینه های همکاری را تحت تاثیر منفی قرار دهد.
حسینی با بیان اینکه رسانه های کشور ما نیز برای انجام اقدامات انتقام جویانه وزارت امور خارجه را تحت فشار قرار داده اند، افزود: تاکنون به رسانه های داخلی برای فعالیت های مقابله جویانه اجازه نداده ایم اما اگر فعالیت های اهانت آمیز آنها ادامه داشته باشد ما نیز از طریق رسانه های خود اقدام مقابله به مثل خواهیم کرد. |
بازتاب توهین نشریه کویتی به رهبر انقلاب |
در پی اقدامات اخیر مطبوعات کویتی در به راه انداختن موج ضد ایرانی و موضع گیری برخی مسئولان کشورمان، مقامات کویتی به شدت نگران شده و در پی چاره بر آمده اند.
پس از این فراخوان ، مقامات کویتی به شدت نگران شده و تلاش خود را برای یافتن علت این موضع گیری ایران آغاز کرده اند.
دو تن از مقامات ارشد کویتی وابسته به خاندان الصباح امیر کویت، با ابراز نگرانی از وضع به وجود آمده، آن را پیامد مقاله توهین آمیز "احمد جارالله" روزنامه نگار کویتی در روزنامه السیاسة دانستند و به شدت به وی در این زمینه هشدار دادند.
کارشناسان آگاه در کویت اعلام کردند: اقدامات اخیر مطبوعات کویت در راه اندازی موج ضد ایرانی، به فعالیت برخی شاخههای وابسته سلفیها در این امیرنشین کوچک خلیج فارس برمیگردد و یک نفر از مقامات ارشد دستگاه امنیتی کویت با خط دهی به نشریات این کشور، این موج ضد ایرانی را هدایت میکند.
این مقام امنیتی که در گذشته چند بار در برخی وزارتخانهها حضور داشته است، مشهور به فساد مالی بسیاری در کویت است و تنها به علت وابستگی او به خاندان الصباح از برخورد و مجازاتهای جدی به دور مانده است.
از سوی دیگر برخی از شهروندان کویت اعلام کرده اند در صورتی که "احمد جارالله" به فضاسازی به نفع سیاست های آمریکا در منطقه ادامه دهد ، اسناد ارتباط او با رژیم صدام را افشا خواهند کرد.
این در حالی است که مقامات ایرانی با محکوم کردن اهانت های برخی روزنامه های کویتی به رهبر معظم انقلاب آن را عامل ایجاد تاثیرات منفی بر روابط دو کشور دانسته اند.
این واقعیت که کمک های تسلیحاتی و اطلاعاتی کشورهای عربی به عراق در جریان جنگ تحمیلی علیه ایران، اگر از کمک های نظامی کشورهای غربی و اروپایی بیشتر نبوده کمتر هم نبوده است، بر هیچ کس پوشیده نیست.
کشورهای عربی به ویژه کویت و عربستان با ارسال کمکهای مالی و نظامی به عراق، بخشی از هزینههای این کشور را در دوران جنگ تحمیلی علیه ایران ، تقبل می کردند.
برابر گزارش محرمانهای که در آن مقطع زمانی منتشر شد، دو کشور یاد شده در مجموع 25 تا 50 میلیارد دلار به صورت قرض یا وام بلاعوض در اختیار عراق قرار دادند.
بعدها کویتیها اذعان داشتند، افزون بر کمک های مالی، پایگاه نیروهای هوایی در اختیار عراق قرار دادند که همین امر به عراقیها برای حمله به جزیره خارک، پایانههای نفتی ایران و نفتکشها کمک شایانی کرده بود.
نگاهی به وام ها و کمک های اقتصادی خارجی دولت کویت به عراق در سال های جنگ نشان میدهد که کویت یکی از عمدهترین وامدهندگان به رژیم صدام بوده است.
شمه ای از کمک های کویت و عربستان به عراق در جنگ تحمیلی به این شرح است:
1ـ در اوایل سال 1360 مطبوعات کویت گزارش دادند که کویت و عربستان قرار است یک وام شش میلیارد دلاری در اختیار عراق قرار دهند. سهم کویت از این مبلغ، دو و سهم عربستان چهار میلیارد دلار تعیین شده بود.
2ـ هفت ماه پس از اعطای وام نخست کویت به عراق، در تاریخ 19/08/1360 گزارشی مبنی بر واگذاری یک اعتبار 7/4 میلیون دلاری از سوی کویت به دولت عراق منتشر شد.
3ـ در تاریخ 9/01/1365 نیز دولت کویت در ادامه حمایت مالیاش از عراق، وامی به مبلغ هشت میلیون و 900 هزار دینار کویتی به عراق پرداخت کرد.
4ـ کویت و عربستان توافق کردند از سال 1982 عایدات صدور نفت از منطقه بی طرف (روزانه 300 تا 350 هزار بشکه) به حساب عراق ریخته شود. این توافقنامه تا سال 1986 اعتبار داشت و عراق درصدد تمدید آن برای یک سال دیگر بود.
|
پیام رسان