سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی

87/6/3
8:49 ص

در آئینه خاطرات منتشر نشده حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر ناطق نوری
خاطرات حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری درباره شهید لاجوردی از آن روی درخور اهمیت است که وی عامل آغاز همکاری آن شهید ارجمند با دستگاه قضائی است . خودش گاهی با مطایبه می گوید : " اگر منافقین لاجوردی را به خاطر کارکرد قضائی اش ترور کرده باشند ، من هم در زمینه سازی آن شریکم ! "

 

اول لازم است تأکید کنم ضمن این که شهادت مظلومانه لاجوردی برای دوستان بسیار غمبار بود ، ولی وقتی من خبر شهادت ایشان را شنیدم ، در کنار این غم و تأسف و تأثر نکته دیگری هم به ذهنم رسید و آن این که جز شهادت چیز دیگری زیبنده لاجوردی نبود .
واقعاً در بستر مردن در شأن این بزرگوار نبود ، او هم این را نمی طلبید ، تاریخ پر افتخار سیاسی و مبارزاتی او هم این طور اقتضاء نمی کرد . آنچه که زیبنده او بود و به قامت او رسا ، همین لباس شهادت بود ، با این شکل مظلومانه اش که رخ داد .
خوشبختانه مردم قدر شناس ما در تشییع پیکر این شهید بزرگوار ، ارادت و قدردانی خود را نسبت به این چهره خدمتگزار نشان دادند .
من از خیلی وقت پیش از انقلاب در دوران آغاز مبارزات نهضت امام ، با مرحوم شهید لاجوردی آشنایی داشتم . هر چند خیلی پیش نمی آمد که از نزدیک با هم کار کنیم و آشنایی بیشتری داشته باشیم .
قبل از انقلاب پرونده هایی که ایشان در ارتباط با آنها گرفتار می شدند غیر از پرونده هایی بود که گاهی من گرفتار می شدم ، معمولاً هم پرونده نبودیم . اما به هر حال مقاومت شهید لاجوردی در دوران مبارزات به خصوص بعد از دستگیری ها و شکنجه ها ، آنچنان بود که ایشان به عنوان مرد شکست ناپذیر معروف شده بود .
به نظر من در زندان ، مأمورین شکنجه ساواک یقین پیدا کرده بودند که نمی توانند اعترافی از ایشان در بیاورند ، بار دوم دستگیری شکنجه سختی به ایشان دادند که آثارش تا پایان عمر پر برکتش در بدنش بود .
بر کمر ایشان اثر گذاشته بود ، بر سلسله اعصاب ایشان اثر گذاشته بود ، بر مفاصل ایشان اثر گذاشته بود ، آثاری که روی گردن ایشان بود تا همین اواخر نیز ایشان را وادار به معالجه و استفاده از گردنبندهای طبی می کرد ، اینها همه آثار همان شکنجه ها بود .
بار سوم که ایشان را گرفتند جز دادن زندان های طولانی ، کار دیگری از دست مأمورین شاه بر نمی آمد ، آنها می دانستند که از او نمی توانند چیزی در بیاورند ، او واقعاً به عنوان مرد شکست ناپذیر در بین مأمورین و انقلابیون معروف بود .
بعد از انقلاب با درک بسیار بالایی که داشت و فهم خیلی خوبی که از دین داشت ، شناختی که از گروهک ها در زندان پیدا کرده بود ، واقعاً مصداق این آیه بود که : " والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا ."
او قبل از بسیاری از بزرگان و مبارزین در زندان پی به جریان نفاق برد . هنوز کمتر کسی به این که منافقین از نظر ایدئولوژی و از نظر اعتقادات منحرفند ، پی برده بود و بر این امر آگاه شده بود که گرچه دارند با شاه مبارز می کنند ، ولی اعتقادات درستی ندارند .
شهید متفکرمان مطهری (رحمت الله علیه) پیشتاز این تفکر بود و اینها را خوب شناخته بود . مرحوم لاجوردی در زندان از پیشتازان این شناخت بود و خیلی زود به انحراف اینها پی برد و در همان زندان شروع به افشاگری کرد .

ایشان به خاطر افشاگری علیه جریان نفاق ، غیر از شکنجه های مرسوم ، شکنجه روحی هم می شد و بارها از طریق منافقین بایکوت شده بود ، اما این چیزها روی اراده و اعتقاد او تأثیر نمی گذاشت .
از خصوصیات مرحوم لاجوردی این بود که اهل بحث بود ، اهل منطق بود و با همین جریان های انحرافی هم وارد بحث می شد . وحشت آنها به این دلیل بود که در مناظره و بحث حریف او نمی شدند ، چون معانی و معارف دین دستش بود ، معانی اسلامی دستش بود ، مکاتب مختلف را خوب می شناخت و مطالعه کرده بود .
بنابراین به عنوان یک آدم مسلط بر اعتقادات و مسائل ایدئولوژیکی ، مسلط بر مکاتب و مسلک های مختلف وارد میدان بحث می شد ، خیلی پر حوصله بود . اصلاً بر خلاف آنچه که بعضی ها با نگاه کردن به چهره ایشان فکر می کردند ، آدم خشنی است (و این هم یکی از وجوه مظلومیت اوست) ، عصبانی نمی شد . ایشان پر حوصله ، مقاوم ، پر صبر و با اخلاق برخورد می کرد .
وقتی جریان انحرافی فرقان ، پس از انقلاب با ترور شخصیت ها خودش را نشان داد و فرقانی ها دستگیر شدند . مسئولیت محاکمه آنها به عهده من افتاد . مرحوم شهید مظلوم بهشتی از من این را خواست ، به ایشان گفتم : " اگر قرار است من محاکمه کنم ، پس باید دادستانش را خودم انتخاب کنم ، چون فقط نمی خواهم افراد فرقانی را محاکمه کنم .
اعتقاد من این است که باید ایدئولوژی فرقان را به محاکمه کشاند ، نه افرادی را که چه بسا گول خورده و منحرف شده اند ، اگر این حرکت شود می تواند بازتاب خوبی داشته باشد و جلوی انحراف جوان ها را بگیرند ، بنابراین دادستانش را خودم باید انتخاب کنم . "
ایشان فرمودند : " خودت انتخاب کن . " من تنها کسی را که به فکرم رسید که می تواند دادستان این پرونده باشد ، مرحوم لاجوردی بود . یک روز به بازار رفتم ، در همین مغازه ای که شهید شد مشغول کار بود ، یادم هست که در آن دیدار این تعبیر را کردم و گفتم :
" آقای لاجوردی ! برای من یک خوابی دیده اند ، من هم خوابی برای شما دیده ام . خوابی که برای من دیده اند این است که گفته اند بیا بشو حاکم شرع این پرونده ، خوابی که من برای شما دیده ام این است که شما دادستان این پرونده باشید و با هم کار کنیم . "
ابتدا قبول نکرد و گفت : " من حافظه ام خیلی اجازه نمی دهد ." واقعاً معتقد بود که شکنجه هایی که شده رویش اثر گذاشته است . گفتم : " نه ! اتفاقاً من نمی خواهم چیزی را حفظ کنید ، من می خواهم یک آدمی باشید که این گروهک ها را محاکمه ایدئورژیک می کند ." ایشان بزرگواری کرد و حکم دادستانی ایشان را هم گرفتیم .
اساساً ورود آقای لاجوردی به حوزه قضائیه از اینجا شروع شد و مسببش بنده بودم ، حالا اگر شهادت لاجوردی خسارتی بود ، یک عاملش من هستم ! خدماتی که لاجوردی در زمینه برخورد با مجرمین در این کشور کرد ، کمتر کسی کرد ، انشاءالله که من هم در این ثواب شریک و سهیم هستم .
بزرگواری کرد و قبول کرد و وارد میدان شد ، با حوصله توی بندهای زندانیان و متهمین می رفت و از سر شب تا صبح ، با رفاقت و خوشی و شوخی و خنده با این بچه ها مباحثه می کرد ، همین هایی که به عنوان جریان فرقان متهم ما بودند ، در زندان بودند ، ایشان اینگونه برخورد می کرد .
در یک جمله بگویم کار به جایی رسید که از همین فرقانی ها که به عنوان محارب شناخته شده و به یک معنا مهدور الدم بودند ، عده زیادی برگشتند چون ما می خواستیم جوان هایی که منحرف شده و گول اینها را خورده بودند ، نجات پیدا کنند و لذا از همان آغاز جریان محاکمه ایدئولوژی آنها را به محاکمه کشاندیم .
زحمات مرحوم لاجوردی و جلسات بحث و مناظره اش با آنها که گاهی از سر شب تا صبح و گاهی از صبح تا شب توی سلول طول می کشید ، سبب شد که از همین بچه های اغفال شده توسط جریان فرقان ، آدم هایی ساخته شوند که به جبهه رفتند و به شهادت رسیدند .
اینها در همان زندان و به دست لاجوردی متنبه شدند و برای این که جبران کارهای قبلی خود را بکنند ، آمدند ، داوطلب شدند و به جبهه رفتند و جزو شهدای ما شدند . بعضی از اینها جذب سپاه شدند و بعضی هم در دادستانی همکاری شان را با لاجوردی تا آخر ادامه دادند .
 

 

اینها هدایت شدند و آمدند و به خیل امت اسلامی پیوستند . واقعاً شاید کسی قدر این کارهای لاجوردی را ندانست ، اغلب نمی دانند چه کارهای عظیمی برای هدایت جوانان کرد . ایشان در مقام دادستان انقلاب ، شب و روز در زندان بود .
تعبیری از خانم ایشان شنیدم که تعبیر درستی بود ، ایشان می گفتند : " او هم قبل از انقلاب زندانی بود و هم بعد از انقلاب ، قبل از انقلاب ، شاه زندانی اش کرد ، بعد از انقلاب ، خودش ، خودش را زندانی کرده است ! "
همیشه آنجا بود ، در دوره دادستانی اش گاهی صبح های زود می رفتم اوین که به پرونده ها رسیدگی کنم و می دیدم آقای لاجوردی که روز قبل یکسره کار کرده ، شب هم با اینها مباحثه کرده و دارد از شدت خستگی از پا در می آید ، شش صبح آمده و لباس هایش را شسته و دارد می برد بیرون که روی طناب بیندازد تا خشک شوند .
آدمی بود پر کار و برخوردش با همه حتی با منافقین عاطفی بود ، واقعاً دو هزار نفر از اینها توی سالن جمع می شدند و ایشان تنها و بدون هیچ محافظ و سلاحی ، بی هیچ واهمه ای وارد سالن می شد و بین اینها می نشست ، گاهی با آنها شوخی و گاهی هم بحث جدی می کرد . با اینها این جوری برخورد می کرد که حتی المقدور آنهایی را که می شود هدایت کند و نجات بدهد . هیچگاه با خشونت و با عناد با کسی برخورد نکرد ، همواره به فکر هدایت جوان ها بود .
در دوره دادستانی و بعدها که مسئولیت زندان ها را به عهده گرفت ، در همان روزهای اول بود که آمد پهلوی من و وضع زندان ها را بیان کرد ، ایشان در همان دوره دادستانی در اوین کارگاه هایی را راه انداخت و همه زندانیان در آنجا مشغول کار و کسب درآمد شدند . کارگاه نجاری راه انداخت ، کارگاه خیاطی راه انداخت ، کارگاه های مختلفی راه انداخت . من خودم برای بازدید می رفتم انصافاً برای نجات و تأمین معاش اینها هم خیلی زحمت کشید .
دوره ای هم که مسئولیت اداره زندان ها را به عهده گرفت ، نگران سرنوشت آنها بود ، ابتدا از زندان اطفال شروع کرد که در زیباشهر بود ، اگر اشتباه نکنم ، از آنجا بازدیدی کرد و بعد آمد و گفت : " خیلی وضع رقت باری دارند ، باید به وضع اینها رسید ."
موقعیت بالایی داشت و همه به او احترام می گذاشتند ، از مردم و خیرین خیلی پول می گرفت تا بتواند به زندان ها سر و سامانی دهد ، کمک کند ، جاهایی را درست کند که آنهایی که زندان های طولانی دارند ، زن و بچه هایش بیایند و با آنها دیدار کنند . حتی برای حفظ شئون شرعی و این که اینها بتوانند ارتباط شان را با شوهرهای خودشان داشته باشند ، شرایط مناسبی را فراهم کرده بود ، واقعاً یک انسان به معنای واقعی عاطفی ، با درک و فهم بالا و متفکر بود و شناخت دینی بسیار خوبی داشت .
از خصوصیات دیگر مرحوم لاجوردی ساده زیستی بود ، توی ز ندان که آن طور زندگی می کرد ، در خانه هم همین طور بود . با بچه هایش هم همین طور برخورد می کرد . زندگی بسیار ساده ای داشت ، حقیقتاً آدم غبطه می خورد ، من که به کرات از خدا می خواستم این روحیه مرحوم لاجوردی را به من هم بدهد ، آدم غبطه می خورد به حالات او .
به مظاهر دنیا ، به معنای واقعی کلمه بی اعتنا بود ، مغازه را رها کرد ، بلند شد و آمد و هر جا که به او مأموریت دادند پذیرفت و به وظیفه اش عمل کرد . دادستانی و مسئولین زندانش وقفه ای به وجود آورد ، در این مدت هم باز رفت توی زیر زمین خانه اش نشست و مشغول خیاطی شد . انگار نه انگار که آقای حاج اسدالله لاجوردی دادستان انقلاب بوده است که این همه خدمت به نظام کرده . ذره ای توقع از نظام و از مسئولین نداشت ، خدایی می اندیشید و ملکوتی بود .
مرحوم لاجوردی غیر از این که خودش ساده زیست بود ، اساساً از همان سال های قبل از انقلاب طرفدار فقرا و محرومین بود ، زندگی اش هم به شکل آنها بود و به همین دلیل اثر می گذاشت . مرد عمل بود ، مرد اجرا بود ، طرفدار فقرا بود ، با تکاثر و تراکم ثروت برای افراد و سودجویی و سرمایه های کلان از هر طریقی فراهم کردن به شدت مخالف بود .
با کاخ نشین ها سر سازگاری نداشت ، بعضی ها او را متهم به بازاری بودن می کردند ، بازاری هم که می گویند ، متأسفانه خیال می کنند یعنی کسی که به دنبال تکاثر و ثروت و سرمایه داری و حمایت از پولدارهاست ، او اصلاً داخل این قضایا نبود .
بعضی از دوستان می گفتند که آقای سید اسدالله در حمایت از فقرا و محرومین و بی اعتنایی به متکاثرین و کسانی که به دنبال تکاثر ثروت و پول هستند ، خیلی افراطی فکر می کند . این از خصوصیات و روحیات مرحوم لاجوردی اعلی الله مقامه بود .
نکته دیگری که می خواهم در مورد این شهید بزرگوار به آن اشاره کنم ، اطاعت از مقام ولایت است ، او مطیع محض و بی ادعای امام بود و پس از رحلت امام (رحمة الله علیه) همین تقید و اطاعت را نسبت به مقام معظم رهبری داشت . توصیه ای هم که همواره به بچه هایش و به دیگران داشت این بود که در برابر دستور ولایت هیچ جای گفتگو و بحث نیست .
مرحوم لاجوردی بسیار اهل مطالعه و تحقیق بود ، اما در عین حال که خودش اهل نظر و اهل فکر بود ، آنجایی که بحث اوامر و دستوران ولایت می شد ، کاملاً مطیع بود و نظرات خود را کنار می گذاشت .

یکی از خصوصیات دیگر مرحوم لاجوردی آزادگی و صراحت لهجه اش بود ، به هیچ وجه نسبت به احدی وابستگی نداشت . بنده سالیان سال چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب او را می شناختم ، به خصوص بعد از انثقلاب که از نزدیک با هم کار می کردیم و صراحتاً می گویم که به هیچ وجه اهل تملق نبود .
اگر هم به این نتیجه می رسید که در بنده و امثال بنده نکته قابل نقدی وجود دارد صریحاًمی گفت ، بسیار محجوب بود ، اما ذره ای تملق در او راه نداشت . صریح اللهجه بود و سلامت نفس داشت . من اگر بخواهم ایشان را در یک عبارت توصیف کنم ، باید بگویم که مرحوم لاجوردی مبارزی ساده زیست ، مخلص و ولایت پذیر بود .
دراین مورد هم که گاهی می پرسند آیا صحیح است که ایشان از دولت حقوق نمی گرفت ، باید در پاسخ بگویم که این حرف باید درست باشد ، من تأیید می کنم که حداقل در آن دوره ای که با هم کار کردیم ، حقوق نمی گرفت . اساساً این طوری بود که فقط از درآمد محدود مغازه ای که با اخوی اش داشت زندگی شان را اداره می کرد . اگر اهل این حرف ها بود و یک منبع حقوقی و درآمدی داشت که بعد از بیرون آمدن از کار نمی رفت توی زیر زمین نمی نشست و خیاطی نمی کرد .
خداوند روح این مجری شریعت را با صاحبان آن محشور کند و او را مأجور فرماید .

کانون هابیلیان


پیام رسان

+ لینک دانلود جزوه استقامت در منطقه ممنوعه

+ ویل راجر فرمانده ناو ونیسنس هواپیمای مسافربری ما رو ساقط کرد و از شیاطین متحده مدال گرفت، اصغرآقا شما کدوم ایرباس رو زدی که لیاقت جایزه گرفتن از دست شیطان را پیدا کردی؟!

+ ویل راجر فرمانده ناو ونیسنس هواپیمای مسافربری ما رو ساقط کرد و از شیاطین متحده مدال گرفت، اصغرآقا شما کدوم ایرباس رو زدی که لیاقت جایزه گرفتن از دست شیطان را پیدا کردی؟!

+ تبلیغ بورس بعد از اشغال وال استریت!

+ فدایی سید علی با نمایش چند فیلم و عکس از یوم الله 9 دی 1388 به روز شد..... منت می گذارید تشریف بیاورید به سنگر ما......

+ 30 فروردین سالروز ولادت امام خامنه ای روحی فداه بر عاشقان ولایت مبارک باد

مشخصات مدیر وبلاگ
 
مهدی[112]
 

سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ خامنه ای حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکُــمْ خامنه ای


لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 

javahermarket

لوگوی دوستان
 
دوستان
 
وبلاگ گروهی فصل انتظار نمازخانه بوستان بهاره بازتاب بُرنا مبادا روی لاله ها پا گذاریم سجاده ای پر از یاس یا اباصالح المهدی (عج) .:: در کوی بی نشان ها ::. دنیای جوانی سکوت ابدی ارزش خبر ... حبل المتین ... PARANDEYE 3 PA عروج شهرستان بجنورد عشق الهی حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد کـــــلام نـــو شلمچه وبلاگ گروهی موج .: شهر عشق :. نسیم قدسیان رهسپاریم با ولایت تا شهادت مهربان رنگارنگه گل نرگس...مهدی فاطمه ما و دلاوران کانون فرهنگی هنری مسجد ولی عصر (عج) کنگان پرتو پاسبان*حرم دل *شده ام شب همه شب السلام علیک یا علی بن موسی الرضا هیئت متوسلین به حضرت قاسم بن الحسن علیهما السلام ساحل نشین اشک عشق الهی: نگاه به دین با عینک محبت، اخلاق، عرفان، وحدت مسلمین عطش (وبلاگ تخصصی ماه محرم و صفر) عطش گروه اینترنتی جرقه داتکو نهِ/ دی/ هشتاد و هشت فرهنگ ولایی مهدویت @@@ استشهادی @@@ یاامام حسن مجتبی (ع)ادرکنی هرچه می خواهد دل تنگت بگو(مشاوره) زندگی گروه فرهنگی سردار خیبر دل نوشته های هدهد سرگشته سیرت بسوی ظهور ... زورخانه باباعلی از فرش تا عرش نصیحت به مسئولین جامعه اسلامی پایگاه اطلاعاتی و کاربردی شایگان حب الحسین اجننی mansour13 فقط من برای تو وبلاگ رسمی دوستداران و منتقدان دکتراحمدی نژاد یا زهرا(س) گل پیچک شیعه مذهب برتر Shia is super relegion پایگاه اطلاع رسانی قاین نیوز دهاتی دکتر علی حاجی ستوده نای نیستان شمیم عاشق امام زمان عجل الله تعالی فرجه شریف حزب الله هم الغالبون مجمع عاشقان ثامن الائمه (ع) منتظر عشق طلاست السلام علیک یا صاحب الزمان کانون فرهنگی دستگردانیهای مقیم یزد صفاسیتی یاران ناب معجزه هزاره سوم بصیرت قاضی مالخر زمزمه های عطار برای حقیقت جویان اتحاد ملی - انسجام اسلامی ولایت مشاوره و مقالات روانشناسی اموزش . ترفند . مقاله . نرم افزار عاشقان علی و فاطمه « یا مهدی ادرکنی » فوتوبلاگ وصال شهدای غریب کجایند مردان بی ادعا؟ حسین جان (این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست) نـــــــــــــــــــــــــــــور خــــــــــــــــــــــــــــدا مائدة من السماء زیر آسمان خدا گفتمان مذهبی آموزش های مخصوص نظامی - نیروهای ویژه نور المهدی (عج) شهرستان ماهشهر یوسف گام آخر... درد و دل یک قدم تا پشت خاکریز یعسوب جلوه گاه دنیای آبی شیعیان اهل سنت واقعی وبلاگ خبری هیات چهارده معصوم(ع) بوئین زهرا هیئت مجازی علی جان آژیر قرمز مولای غریب ازدواج موقت وچالش ها دشت جنون نازنین فاطمه عاشقان شهادت در خط ولایت نسیم جبهه یا مهدی (عج) یه فلش کار بسیجی سایت خبری تحلیلی شیعه نیوز رنگارنگه 2 سخنان مهجور حضرت روح الله بــــــــــــــــــــــــــــاران مسیح المسایح پیام مشاور حاج منصور ارضی وبلاگهای موهن را متوقف کنید .::خادم الشهداء::. هیئت یا عباس (ع) عشاق المهدی(عج) هر که دارد هوس کرببلا بسم الله پایگاه وبلاگ نویسان حامی مقاومت اسلامی مروارید شهید حجت الاسلام والمسلمین ردانی پور خاکریز سبز السلام علیک یا اباالفضل العباس (ع) .::خاتم النبیین::. حوزه مقاومت بسیج هفت امام موسی کاظم علیه السلا جنـبش پیامـکی احـمدی نـژاد گفتمان آزاد حقیقت نیوز نغمه اذان صبح دولت عشق محب مهدی (عج) اصلاح الگوی مصرف صبح بیداری مردان بی ادعا هیئت مذهبی دانشجوئی ثامن الائمه (ع) وبلاگ شخصی دکتر کوچک زاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلام حزب فقط حزب علی... رهبر فقط سید علی خفن سرا ضد سبز یادداشتهای بی تکلف جزوات کارشناسی ارش شجره طیبه دین و زندگی سیستم عامل، طراحی گرافیک و برنامه نویسی خراباتی 15 یک دست لباس خاکی نینوا نرم افزار ایثار حامیان استاد رائفی پور و استاد عباسی و کریمی
موسیقی


ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ