87/6/10
3:31 ع
دولت سابق همزمان با افزایش تهدیدها بودجه نیروهای مسلح را کاهش داد
در حالی که کشورهای مختلف، اهتمام ویژه ای به تقویت توان نظامی و تسلیحاتی خود دارند و از این کار اهداف گوناگونی را دنبال می کنند که ساده ترین و روشن ترین آن، حفظ کیان و بالا بردن قدرت دفاعی در برابر تهدیدها است و روند تولید و گسترش انواع تجهیزات نظامی و افزایش نیروهای مسلح در میان آنها حتی بعضاً به شکل مسابقه در آمده است، با این حال دولت اصلاحات در دوران مسئولیت، در پی کوچک سازی و به تبع آن تضعیف نیروهای مسلح ایران بود.
به گزارش رجانیوز، بر مبنای مطالب مندرج در صفحه 352 کتاب "مبانی نظری و مستندات برنامه چهارم توسعه" که توسط مدیران ارشد سازمان مدیریت و برنامه ریزی این دولت منتشر شد، کاهش هزینه های نظامی ایران به میزان 20 درصد، در دستور کار قرار داشته است.
در این کتاب در رابطه با دلایل این کاهش هزینه های نظامی آمده است: «به علت حضور امریکا و به لحاظ تغییر استراتژی و تکنولوژی جنگی، ایران می تواند با کاهش هزینه های نظامی به 20 درصد سطح فعلی، سطح امنیت وجودی خود را ارتقاء دهد.»
با این حال رمضان زاده سخنگوی دولت سابق در گفتگو با کارگزاران بدون ارائه مستندی به تکذیب کاهش حمایت دولت خاتمی از نیروهای مسلح پرداخته است.
در این زمینه نایب رییس کمسیون امنیت ملی در گفتگو با رجانیوز با بیان اینکه "دولت اصلاحات وانمود می کرد که نظام جمهوری اسلامی یک سیاست خشونت طلبانه را دنبال می کند"، ادامه داد: در آن زمان حتی نیروهای مسلح تقاضایی برای افزایش بودجه نداشتند بلکه حرف آنها این بود که اگر بودجه را افزایش نمی دهید، لااقل از آن کم هم نکنید.
وی تفکر جمعی در دولت سابق را تضعیف نیروهای مسلح عنوان کرد و افزود: این دیدگاه مخالف با دستور صریح اسلام و قرآن مبنی بر تقویت توان نظامی بود و در شرایطی انجام شد که تهدیدها از سوی دشمن افزایش یافته بود و این کاهش بودجه پالس بدی بود که به بیرون ارسال می شد.
این نماینده مجلس بودجه نظامی ایران را نسبت به در آمدهای کلی کشور به مراتب پایین تر از کشورهای منطقه که در معرض تهدید هم نیستند، دانست و افزود: این پایین بودن بودجه نظامی به دلیل سیاست نظام ماست که حافظ کشور را مردم می داند و در زمان لزوم در قالب های مختلف مانند بسیج به دفاع از کشور می پردازد. البته این بدان معنا نیست که ما نیاز به افزایش توان نظامی و تسلیحاتی نداریم.
فرمانده اسبق لشگر 27 محمد رسول الله با بیان اینکه در دوران 8 ساله اصلاحات بودجه نیروهای مسلح کمتر از حد معمول آن بود، ادامه داد: در آن زمان که بنده در سپاه مشغول بودم، شاهد این موضوع بودم که این دولت روی خوشی نسبت به نیروهای مسلح نشان نمی دهد.
وی همچنین اظهار داشت: تهدید علیه کشور ما قطعی است و از قبل بوده و تاکنون نیز ادامه دارد که اگر مردم ما در صحنه نبودند، دشمنان نظام در کوتاهترین فرصت کار را یکسره می کردند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه دشمنان ما بعد از 11 سپتامبر به صراحت اعلام کرده بودند به 22 کشور از جمله ایران حمله می کنیم، افزود: آنها درصدد بودند که بعد از افغانستان و عراق به سوریه و لبنان نیز لشگر کشی کرده و در پایان دستی هم به سمت ایران دراز کنند.
به گفته کوثری با توجه به اینکه تهدید علیه کشور ما بالفعل است، نیروهای مسلح بایستی تقویت شده و این کار برای دشمن تراشی نیست.
نایب رییس کمسیون امنیت ملی گفت: اینکه می گویند تقویت نیروهای مسلح باعث افزایش تهدیدات می شود حرفی بدون حساب و نسنجیده است. بدون تردید اگر ما قدرت و امنیت نداشته باشیم، نمی توانیم طرح های خود را در زمینه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و... اجرایی کنیم.
پیام رسان