87/6/15
5:30 ص
شهید آیت الله حاج شیخ علی قدوسی
شهید آیت الله علی قدوسی، در سال 1306، در یک خانواده روحانی در شهر نهاوند متولد شد. پدرش یکی از روحانیون برجسته نهاوند بود و نزد آیت الله العظمی بروجردی از احترام خاصی برخوردار بود. شهید قدوسی تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش به پایان رسانید و در سال 1323 هجری شمسی، وارد حوزه علمیه قم شد و دوره کامل فقه و اصول را در محضر آیت الله العظمی بروجردی و امام خمینی(ره) به پایان رسانید و به مقام والای اجتهاد نایل آمد.
شهید از آغاز طلبگی، علاقه خاصی به اخلاق و عرفان داشت و در پی این علاقه بود که از همان ابتدا به کسب فضایل اخلاقی نیز پرداخت.
قدوسی در میدان مبارزه علیه رژیم شاهنشاهی همیشه از پیشگامان بود و سابقه مبارزات وی به سال ها پیش از 15 خرداد 1342، برمی گردد، البته طی سال های 42-1341 این مبارزات در پرتو خروش امام خمینی (ره) علیه شاه به اوج خود رسید و وی به عنوان یک شاگرد عاشق امام، با فداکاری و سخت کوشی به یاری مراد خویش قیام کرد و این مبارزه را همچنان ادامه داد تا این که در سال 1345، به دنبال کشف تشکیلات مبارزاتی گروهی از علما و روحانیون که حضرت آیت الله خامنه ای و آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز از اعضای آن بودند، به همراه مرحوم آیت الله ربانی شیرازی دستگیر و به زندان قزل قلعه انتقال یافت.
وی برای احیای فرهنگ پربار اسلامی اهمیت ویژه ای قائل بود از این رو اهم فعالیت خود را صرف پایه ریزی یک سیستم آموزشی نو و پرثمر نمود و اعتقاد داشت که به موازات فعالیت سیاسی باید زیربنای فرهنگی و مکتبی را نیز تقویت کرد. و با همکاری و طراحی شهید مظلوم آیت الله بهشتی، اقدام به تأسیس مدرسه حقانی( منتظریه) و" مکتب توحید" کرد و با اعمال شیوه ای نو و کارساز، این دو نهاد آموزشی را الگویی برای سایرین قرار داد.
شهید، فلسفه را نزد علامه طباطبایی صاحب تفسیرالمیزان فراگرفت و در فراگیری رموز فلسفه از خود نبوغ فراوانی بروز داد به گونه ای که مورد توجه استاد قرار گرفت و ایشان را به دامادی خود پذیرفت. شهید از اعضای هیات مدرسین و مورداعتماد کامل زعمای حوزه علمیه قم بود.
نامبرده بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی(ره) به سمت دادستان کل انقلاب برگزیده شد. و پس از 31 ماه خدمت صادقانه در سنگر قضاوت بر اثر انفجار یک بمب آتش زا به وسیله منافقین در دادستانی کل انقلاب به فیض عظیم شهادت نایل آمد
پیام امام خمینی(ره)
" این جانب سالیان طولانی از نزدیک با او(شهید قدوسی)سابقه داشتم و آن بزرگوار را به تقوا و حسن عمل و استقامت و مقاومت و تعهد در راه هدف می شناختم. شهادت بر او مبارک، و فود الی الله و خروج از ظلمات به سوی نور بر او ارزانی باد.
راهی است که باید پیمود و سفری است که باید رفت. چه بهتر که در حال خدمت به اسلام و ملت شریف اسلامی شربت شهادت نوشید و با سرافرازی به لقاء الله رسید و این همان است که اولیای معظم حق تعالی که آرزوی آن را می کردند و از خدای بزرگ در مناجات خود طلب می کردند دست یافت.
گوارا باد شربت شهادت بر شهدای انقلاب اسلامی و خصوص شهدای اخیر ما که با دست جنایتکار منفورترین عناصر پلید به جوار رحمت حق شتافتند و افتخار برای اسلام و ننگ و نفرت برای دشمنان دژخیم ملت شریف آفریدند.
کانون هابیلیان
پیام رسان