87/6/20
11:17 ص
تعلیق و توقف؛ افتخار دولت اصلاحات!
قاسم روان بخش
مقام معظم رهبری در دیدار اخیر دولتمردان با ایشان، یکی از نکات برجسته دولت نهم را «اعاده عزت ملی و ترک انفعال در مقابل سلطه و تجاوز و زیادهطلبی سیاستهای دیگران و ترک شرمندگی در مقابل غرب و غربزدگی» دانستند و فرمودند: «انسان در این دولت این را احساس میکند، عزت ملی و استقلال حقیقی و معنوی از اینجا حاصل میشود. استقلال به این نیست که انسان شعار استقلال بدهد یا حتی مثلاً در زمینههای اقتصاد هم به یک رشد بالایی دست پیدا کند؛ نه، استقلال این است که یک ملت به هویت خود و به عزت خود معتقد و برای او اهمیت قائل باشد. برای حفظ او تلاش و کار کند و در مقابل معترضین و مستهزئین، شرمنده اظهارات و جایگاه خود نباشد.»
ایشان ضمن گلایه و اظهار تأسف از عملکرد منفی برخی دولتهای گذشته در این موضوع افزودند: «ما متأسفانه در برخی از اوقات گذشته، میدیدیم که بعضی از کسانی که مرتبط با مسؤولان بودند یا حتی خودشان مسؤول یک بخشی بودند، کأنّه از گفتمان انقلاب در مقابل دیگران شرمندهاند و خجالت میکشند که حقایق انقلاب را بر زبان جاری کنند یا آنها را پیگیری کنند یا به آنها اهمیت بدهند!» معظمله این نوع تفکر را بلایی بزرگ برای جامعه خواندند و خطاب به دولت نهم فرمودند: «این را شما ندارید.» سپس یکی از مظاهر دفاع از عزت ملی را دفاع دولت نهم از مسأله هستهای معرفی کردند و فرمودند: «مسأله انرژی هستهای، برای ما فقط این نبود که ما میخواستیم یک فناوری داشته باشیم، دیگران میخواستند ما نداشته باشیم...، قدرتهای گوناگون، پررو، متجاوز، زورگو و دنبالهها و اقمار بیارزشآنها، میخواستند حرف خودشان را در این زمینه بر ملت ایران تحمیل کنند. ملت ایران، دولت شما و شخص رئیسجمهور، در مقابل این زورگویی و این تحمیل و این افزونطلبی ایستادید خدای متعال هم کمک کرد. پیش رفتید.»
رهبر معظم انقلاب با تأکید بر ضرورت داشتن استراتژی تهاجم به دشمن به جای دفاع فرمودند: «بهترین دفاع در چنین مواقعی -تهاجم زورگویانه- هجوم است.»
خوشبختانه امروز پس از یک مقاومت همه جانبه و تهاجم به دشمن، هم در عرصههای فناوری هستهای در جایگاه بلندی ایستادهایم -قریب به 5 هزار سانتریفیوژ فعال در حال غنیسازی اورانیوم و همچنان رو به افزایش است- و هم در سیاست خارجی و عزت و اقتدار ملی در نقطه اوجیم و اجازه ندادهایم عزت ملت ایران لگدمال شود. شاید برخی افراد به دلیل حجم سنگین اخبار و سرعت تحول در مسائل سیاسی، بعضی مسائل را از یاد برده باشند و ندانند کدام مسؤول و کدام حزب در دولتهای گذشته در برابر زیادهخواهیهای دشمن منفعلانه برخورد و عزت و اقتدار ملی را لگدکوب کرده است، اما نیم نگاهی به مواضع رئیسجمهور سابق، حزب مشارکت و سازمان نامشروع مجاهدین و... که آن روزها مجلس و دولت را در اختیار داشتند، تا حدودی مسأله را روشن میکند.. عقبنشینیهای پی در پی در موضوع هستهای و پذیرش داوطلبانه پروتکل الحاقی و تعلیق کامل، از دستاوردهای! دولت اصلاحات بود که آن روزها به آن افتخار میشد! «آقای محمد خاتمی درباره زمان امضای مقدماتی پروتکل با بیان اینکه ما به آژانس اعلام کردهایم هر زمان که آمادگی دارد، ما آماده امضا هستیم، گفت: اگر ده روز دیگر و یا فردا باشد آن را امضا خواهیم کرد. وی در قبال اظهارات خبرنگاران مبنی بر اینکه زمان امضا از سوی برخی اعضای هیأت دولت امروز (پنجشنبه) اعلام شده است، افزود: ممکن است امروز باشد. ما داوطلبانه قبول کردیم که قبل از نهایی شدن پروتکل در مجلس، مواد آن را اجرا کنیم.»(!1)
متأسفانه هنوز هم بدان افتخار میکنند؛ سازمان نامشروع مجاهدین انقلاب در بخشی از بیانیه سراسر منفعلانه خود که در پایان سال 85 صادر شد، آشکارا به این نکته اعترا، میکند و مینویسد: «از آنجا که دیدگاههای اغلب اصلاحطلبان و دولت و مجلس اصلاحات، کم و بیش با مواضع فوق همسویی داشت، علیرغم تمامی فشارها، کارشکنیها و فضاسازیهای مخالفان قدرتمند اصلاحات، مسأله هستهای در دوره خاتمی به نحو مطلوبی کنترل و از بروز بحران جلوگیری شد. گرچه در چند روز آخر عمر آن دولت تحت فشار مراکز قدرت که ابتدا هدفشان بحرانسازی برای دولت اصلاحات و جلوگیری از توفیق سیاستهای آن دولت در عرصههای داخلی و خارجی بود، شروع مجدد غنیسازی اعلام شد، ولی به آغاز عملی غنیسازی مجدد تن داده نشد و این اقدام تنها پس از استقرار گروه جدید در کاخ ریاستجمهوری عملی شد.»)!!(
جالب اینکه سازمان مذکور که تقریباً سیاستهای کلی و استراتژیک دیگر احزاب مدعی اصلاحات را ترسیم میکند و خود را پدرخوانده آنها میداند، با تکرار شعارهای رادیوهای اسرائیل و سازمان سیا (رادیو فردا)، در همان بیانیه پیگیری فناوری هستهای را غیرضروری دانسته، دولت و ملت ایران را بهسبب تلاش برای استیفای حقوق ملی مورد تهاجم قرار میدهد و مینویسد: «ملت بزرگوار ایران باید بداند با داشتن راکتورهای موجود هستهای در تهران و اصفهان، کشور ما قادر به تأمین کلیه نیازهای هستهای پزشکی، کشاورزی و... هست و تمامی بحثهای مربوط به غنیسازی و غیره مربوط به تأمین سوخت هستهای برای نیروگاه است. از اینرو ما همیشه بر این باور بودهایم که حاکمان اجازه ندارند برای دفاع از حقی که حداکثر ما را به تأمین سوخت یک نیروگاه نیمه تمام هستهای با زمان اتمام نامشخص قادر خواهد ساخت، بدون آگاهکردن ملت از میزان تأثیر این «حق مسلم» در زندگی و سرنوشتشان، منافع و امنیت ملی آنان را به خطر اندازند.»!
مغزهای متفکر مدعیان اصلاحات در بیانیه خود، ضمن تمجید از سیاست انفعال دولت اصلاحات! دولت نهم را نیز به پیگیری اینگونه سیاستها توصیه کرده، مینویسند: «ما در این سالها بارها تأکید کردهایم گرچه آمریکا به قصد برخورد با نظام جمهوری اسامی، از مسأله هستهای علیه ایران بهرهبرداری میکند، ولی نباید با سوءتدبیر، بهانههای لازم را برای چنین بهرهبرداریهایی به آن دولت بدهیم و توجه کنیم که سیاست خارجی معتدلانه و صحیح میتواند همین آمریکا را به پذیرش شرایطی ناخواسته ناگزیر کند؛ همچنان که اتخاذ سیاستهای صحیح دوره خاتمی، وزیر خارجه وقت آمریکا را وادار به ابراز تأسف صریح و عذرخواهی تلویحی از ملت ایران بابت کودتای 28 مرداد و عدم درک صحیح انقلاب اسلامی و رئیسجمهور آن کشور را نیز ملزم به نشستن و گوشسپردن به سخنرانی آقای خاتمی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تشویق وی پس از خاتمه سخنرانی کرد»!
طبیعی است زمانی که رئیسجمهور دولت اصلاحات برای خروج نام ایران از محور شرارت حاضر به خلع سلاح حزب ا... باشد و آمادگی خود را برای تعلیق کامل هستهای اعلام کند! سازمان نامشروع مجاهدین -از بزرگترین متفکران این جبهه- باید خوشحال باشد که خانم آلبرایت بهطور تلویحی از ایران بهسبب کودتای 28 مرداد و سرنگونی دولت وقت عذرخواهی کرده و رئیس جمهور آمریکا در جلسه سخنرانی آقای خاتمی نشسته و برایش کف زده است! ببینید تفاوت ره از کجاست تا به کجا؟! بهراستی آقای خاتمی و مدعیان اصلاحات با همین سیاست خارجی میخواهند به قدرت بازگردند؟و اگر برگردند قرار است باز انرژی هستهای به همان سرنوشت دولت اصلاحات مبتلا شود؟!
در این میان، اظهارات روزنامه جمهوری اسلامی در پاسخ به مقاله دکتر الهام بسیار خواندنی است: «در پاسخ حضرتعالی باید گفت: اینگونه سخن گفتن در مورد فناوری هستهای و به نحو زیرکانه، به نفع دولت نهم مصادره کردن آن، که از رهآوردهای بیست و چندساله و از افتخارات نظام است، زیبنده دولت عدالتمحور نیست.»(2) این در حالی است که سازمان نامشروع مجاهدین در بیانیه فوقالاشاره، توقف و تعلیق را افتخار دولت اصلاحات دانسته و دولت نهم را نیز به دلیل آغازکردن مجدد آن محکوم میکند! و روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود، دولت نهم را بهدلیل حالت تهاجمی داشتن در برابر دشمن به ناآگاهی از زبان دیپلماسی متهم مینماید! بیتردید اگر امروز دولت خدمتگزار در موضوع هستهای شکستخورده یا دشمنان به ایران تهاجم نظامی کرده بودند، زبان اینگونه افراد علیه دولت نهم چند متر بلند شده بود! شخص رئیسجمهور را بهسبب چنین موضعی، مقصر اصلی معرفی میکردند!
پینوشتها
1. روزنامه توسعه،27/9/82، ص نخست
2. جمهوری اسلامی، 6/6/87، ص3
پیام رسان