87/8/3
8:36 ص
مافیای دخانیات فعال است
مدیرعامل دخانیات ایران بعد از آنکه در مردادماه امسال به وجود مافیا در بخش دخانیات ایران اشاره کرد، بار دیگر در گفتوگوی مشروح امروز خود با یک روزنامه دوم خردادی، به فعالیت شبکه پیچیده قاچاق سیگار در کشور که به صورت مافیایی عمل میکند اشاره کرد.
به گزارش رجانیوز به نقل از شبکه ایران، سیدمحمود ابطحی عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس هفتم که امسال به سمت مدیر عاملی دخانیات ایران منصوب شد، در حالی در گفتوگویی با این روزنامه دوم خردادی، بخشی از فعالیت مافیای سیگار در کشور را تشریح کرد که اواخر فروردین ماه امسال احمدینژاد در یک افشاگری از حضور افراد با نفوذ و شناخته شده در شبکه پیچیده مافیای سیگار به داخل کشور سخن گفت که از طریق اطلاعات و امتیازهای خاصی اقدام به ثروتاندوزی میکنند.
سخنان مدیرعامل دخانیات ایران با این روزنامه را شاید بتوان تاکیدی دوباره دانست بر شدت فعالیت مافیای قاچاق سیگار در کشور،زیرا تجارت دخانیات برعکس استعمالش اتفاقا بسیار پرسود و پرفایده است.این شاید همان دلیلی باشدکه سیگار به همراه 2 تجارت مواد مخدر و اسلحه دارای بزرگترین مافیا در جهان است. ابطحی در این گفتگو تاکید کرده است که "هر اتفاق خاصی که در دخانیات بیفتد مطمئن باشید مسالهایی پشت سر آن وجود دارد.
زیرا افرادی هستند که خودشان را سهیم میدانند. با اینکه دولت نهم تکلیف ما را روشن کرده و گفته چه سیگارهایی را میتوانید وارد کنید و چه تولیدی باید داشته باشید اما عدهیی هجوم آورده و در بیرون فضاسازی میکنند که توسط افرادی دیگر داد بزنند. این عده گروهی هستند که منافع شان را به دخانیات وابسته کردهاند. هر کاری را بخواهیم انجام دهیم مانع تراشی میکنند که مبادا به منافعشان خدشهایی وارد شود."
این سخنان مدیرعامل شرکت دخانیات تاکید دوباره و چندبارهایی است که رئیس جمهوری، 28 فروردین ماه امسال در جمع مردم قم دراین خصوص بیان داشت. احمدینژاد در این روز با اشاره به فعالیت مافیای قاچاچ در کشور ، به بخشی از این مافیا در بخش دخانیات اشاره کرده گفته بود: "در حال حاضر دو شبکه موازی با هم، هماهنگ با هم و هدایت شده از یک مرکز، مسئول وارد کردن سیگار به داخل کشور ما هستند. یعنی همان کسانی که سیگار وارد میکنند دو شبکه درست کرده اند. یک شبکه رسمی و یک شبکه غیر رسمی. یکی از گمرکات وارد می کند و یکی با طراحی و حتی درگیری با نیروی انتظامی بصورت قاچاق سیگار وارد کشور میکنند."
رئیس جمهوری با بیان اینکه این افراد یک شبکه گسترده اند افزود: "دخانیات ما 2 سال است که دارد دستها را یکی یکی قیچی میکند. اگر بخواهید عوارض گمرکی را آنطوری که حق است از اینها بگیرید فشار را به قاچاق میآورند و اگر عوارض را پایین بیاوریم، سیل سیگار است که وارد کشور میشود. "
احمدینژاد در ادامه افشاگری خود تاکید کرد:" کسی هست که اگر من اشاره کنم شما او را میشناسید. دخانیات ما برای اینکه این شبکه را به هم بزند گفته است که آقا من امتیازات واردات سیگار به جای اینکه دست یک نفر باشد، آزاد میگذارم. هرکس میخواهد طبق مقررات و ضوابط بهداشتی و عوارض گمرکی سیگار وارد کند. کس دیگری هم آمده که حالا آدم به ظاهر سالمی است و گفته است من بدون قاچاق و تقلب و رشوه میخواهم سیگار وارد کنم. "
رئیس جمهوری افزود: "آقایی که هنوز هم در یکی از مراکز است و زیاد هم مصاحبه میکند و ادعاهای خیلی گنده میکنه و تحلیلهای عجیب و غریب، این آقا را صدا زده و گفته تو میخواهی سیگار وارد کنی، گفته بله. گفته است پنج میلیارد دلار باید بدهی به فلان آقا. گفته است برای چی باید بدهم؟ گفته مگر نمیخواهی سیگار وارد کنی؟ گفته بله میخواهم وارد کنم و عوارض قانونی را میپردازم و سیگار مورد قبول بهداشت را وارد میکنم. گفته است نخیر نمیشود تا تو این پول را ندهی امکان ندارد بتوانی سیگار وارد کنی. "
احمدینژاد با بیان اینکه "این فرد پول را در نهایت نپرداخت، گفت: "رئیس دخانیات آمد پیش من و گفت فلان آقا مرا صدا کرده و گفته چرا میخواهی به این فرد مجوز وارد کردن سیگار بدهی؟ تو حق نداری به این مجوز ورود سیگار بدهی. والا با تو برخورد میکنیم! " رئیس جمهوری در پایان سخنان خود با اشاره به یک نکته مهم گفته بود: "مشخصات این فرد را گفتم متوجه میشوید. ببینید صدا فردا از کجا درمی آید همان جاست."
با این سخنان افشاگرانه احمدینژاد ، از فردای همان روز بود که رسانههای دوم خردادی از جمله همین روزنامه و بسیاری از مخالفان دولت در کنار همان فردی که رئیس جمهوری در سخنانش، از فعالیتهای مافیایی وی در قاچاق سیگار پرده برداشته بود، شروع به جو سازی رسانهای کرده و چنان بر دولت و رئیس جمهور تاختند که گویی وی با غرضورزی شخصی اقدام به چنین افشاگری کرده و با تریبونهایی که در اختیار داشتند تاکید کردند اصلا مافیایی در بخش دخانیات و از جمله سیگار کشور وجود ندارد! و سخنان احمدینژاد برای فریب مردم بیان شده است!
روزنامه اعتماد ملی در گفت و گوی امروز خود به نقل از ابطحی درباره موفقیت شبکه مافیای سیگار در کشور آورده است: موفقیت این شبکه بدون داشتن عوامل داخلی ممکن نیست. مافیای سیگار ابزار پولی قوی دارد، در خیلی جاها نفوذ دارند و چون خوب پول خرج میکنند کارهایشان را راحت به انجام میرسانند.
به گفته مدیرعامل شرکت دخانیات، اعلام عمومی رئیس جمهوری درباره مافیای سیگار هشداری بود هم برای شرکت دخانیات که باید دقت کرده و ضمن توجه به این مسائل در برخورد با آن سریع عمل کند و هم اینکه مافیا بداند سیستمهای نظارتی و امنیتی روی نقش و تحرک آنها مطالعه میکند و فعال است.
سخنان ابطحی درباره درباره مافیای قاچاق در این روزنامه دوم خردادی، در حالی منتشر شد که داوود دانشجعفری، وزیر امور اقتصادی و دارایی سابق نیز در شب معارفه خود درباره افشای اطلاعاتی در این زمینه از سوی احمدی نژاد اعتراض کرده بود.
او در آخرین ساعات حضور خود در این وزارتخانه، در سخنرانی که متن آن را از پیش تعیین کرده بود و بلافاصله در اختیار رسانهها قرار داد، به شدت از برخی سخنان رئیس جمهوری از جمله وجود مافیای قاچاق سیگار در کشور انتقاد کرده و گفته بود: " در جلسه دولت با جناب آقای احمدینژاد صحبت کردم و گفتم طرح این بحثها به کشور آسیب میرساند"!
دانشجعفری در آن شب با سخنان خود و با اطمینان ، تاکید داشت مافیایی در قاچاق سیگار در کشور وجود خارجی نداشته و مسئولان گمرک و دخانیات نیز از این مافیا بیخبر هستند و طرح این مسائل خدشه وارد کردن به این بخشهاست!
وی در میان سخنان خود در این خصوص تاکید داشت که " چطور ممکن است فردی برای گرفتن مجوز واردات سیگار که هیچ مانعی هم برای آن وجود ندارد، حاضر باشد پنج میلیارد حق حساب بدهد؟! این بحث منطقی به نظر نمیرسد!"
این سخنان که آن روزها با استقبال بسیار زیاد و مشوقانه رسانههای پیشرو دوم خردادی از جمله همین روزنامه مواجه شد، همراهان دیگری در هیات تحقیق و تفحص مجلس هفتم از شرکت دخانیات را نیز به همراه داشت که از آن جمله بود سخنان یک عضو هیات تحقیق و تفحص. این نماینده مجلس هفتم در سخنان خود مدعی شد که در بررسیهای هیات تحقیق و تفحص مجلس هفتم از دخانیات کشور هیچ سندی درباره مافیای دخانیات به دست نیامده است!
اما اکنون با توجه به سخنان ابطحی، نماینده مجلس هفتم و مدیرعامل کنونی شرکت دخانیات در یک روزنامه دوم خردادی که با قاطعیت از وجود مافیا و تلاش آن برای نفوذ در این شرکت خبر میدهد، به نظر می رسد در این جریان، "سخن غیر کارشناسی" را کسانی مطرح کرده اند که به رئیس جمهور اعتراض نمودند.
این درحالیست که عضو هیات تحقیق و تفحص در آن زمان اعلام کرده بود که اگر کسی سند و مدرکی در اینباره دارد، میتواند در اختیار هیات تحقیق و تفحص قرار دهد تا از طریق صحن علنی مجلس به گوش مردم رسانده شود.اکنون شاید لازم باشد این سخن نماینده مجلس هفتم را با سخنان ابطحی مقایسه کنیم.
ابطحی به این روزنامه دوم خردادی نه تنها وجود مافیا در این صنعت را تایید کرده بلکه گفته است بسیاری از مسائل و تولیدات و .. در شرکت دخانیات امنیتی است و نیروهای امنیتی توانستهاند برخی از نفوذ گروههای مافیایی در این شرکت را شناسایی کنند. با این حال همان زمان هم کاتوزیان، عضو سابق کمیسیون صنایع و معادن مجلس بر وجود مافیای گسترده در بخش دخانیات صحه گذاشت و به شدت از انکارکنندگان این واقعیت انتقاد کرد.
وی اظهار داشت که اصولا در کشور ما از گذشته ، واردات سیگار به کشور به شیوه قاچاق انجام میشده و بعدها که واردات به صورت رسمی انجام شد نیز مافیای قبلی به کار خود ادامه داد به طوری که بخشی از این شبکهها هنوز هم در حال فعالیت هستند.
به گفته این نماینده مردم تهران در مجلس هفتم و هشتم، کسانی که میگویند مافیا وجود ندارد باید به این پرسش پاسخ دهند که سیگار "مارلبورو" ساخت آمریکا که هیچ مجوزی برای واردات آن به کشور وجود ندارد چگونه به صورت فلهای و کانتینری وارد کشور شده و در همه مغازهها هم یافت میشود ؟ واقعا چه جریانی پشت این قضیه است که کسی یک کیف چای خارجی وارد کشور می کند به جرم قاچاق مورد بازخواست و بازداشت قرار میگیرد اما عدهای دیگر کانتینر، کانتینر سیگار قاچاق وارد میکنند و کسی هم کاری با آنها ندارد.
و اما نکته مهم دیگری که کاتوزیان به آن اشاره کرده بود این بود که: "مافیای سیگار وجود دارد و اگر کسانی مدعیاند اینگونه نیست باید بگویند چرا در گذشته بحث سوء جریان در دخانیات به دستگیری مدیران ارشد و مشاوران رده بالای شرکت دخانیات کشور منجر شده است؟"
وی که خود از طراحان طرح تحقیق و تفحص از صنعت دخانیات در دوران مجلس هفتم بود به این مساله اشاره دارد که: " با وجود آنکه از طراحان طراح تحقیق و تفحص از صنعت دخانیات بودم اما به دلیل نامعلومی که برای خود من هم مشخص نیست به من اجازه داده نشد در هیات تحقیق حضور داشته باشم!" وقتی برخی اشخاص از دوستان قدیمی مدیران دخانیات بودهاند معلوم است تحقیق و تفحص انجام شده بینتیجه و به درد نخور خواهد بود."
کاتوزیان در خصوص تصویب نهایی گزارش تحقیق و تفحص از صنعت دخانیات هم گفته بود: "نسخهای از این گزارش به دستم رسید و من مطالعه کردم و دیدم که گزارش کاملا سطحی است و به مسایل عمیق نپرداخته است ؛ ضمن اینکه مستنداتی که در سازمان بازرسی کل کشور و مجتمع قضایی امور اقتصادی موجود است درباره سوء استفادههای جریان دخانیات مورد بررسی قرار نگرفته است و به همین دلیل از نظر من گزارش تحقیق و تفحص از صنعت دخانیات فاقد ارزش و اعتبار لازم است."
31 اردیبهشت ماه امسال ، بعد از انتقاداتی که به سخنان رئیس جمهور درباره وجود مافیا در قاچاق سیگار کشور از سوی مخالفان دولت در رسانهها مطرح شد، جوانفکر مشاور مطبوعاتی رئیس جمهور در مقالهای با اشاره اظهارات داوود دانشجعفری مبنی بر این که «پدیده مافیا در کشور ما سازمان یافته نیست که عدهای نشسته باشند و با فعالیتهای خاصی بخواهند به کشور ضربه بزنند» نوشت: این سخنان به روشنی از فاصلهای عمیق میان باورهای ذهنی وزیر سابق اقتصاد با واقعیتهای تلخ و غیرقابل انکاری حکایت میکند که امروز گریبانگیر ملت ایران است.
وی نیز بر این نکته تاکید کرده بود که احمدینژاد شاید از معدود کسانی باشد که بیشترین شناخت را از قدرت مافیا در ایران به دست آورده و با صراحت نیز اذعان کرده است که دولت به لحاظ تبلیغی حریف مافیا نمیشود؛ اما این اعتراف به منزله یاس و عقبنشینی در مبارزه با مافیا نیست ضمن آنکه قدرت و خطر مافیا در ایران سبب دستکشیدن دولت احمدینژاد از مبارزه با آن نخواهد شد و این دولت نمیتواند چشم خود را بر روی هم بگذارد و حقایق را نادیده بگیرد.
به نظر می رسد مبارزه با مافیا در ایران نیازمند افشاگری و حساسکردن شاخکهای حسی جامعه نسبت به عملکرد باندهای مافیایی است؛ باندها و گروههایی که در دو دهه اخیر با رانتخواری، به مجوزها و انحصارات خاص در عرصه بازرگانی خارجی دست یافتهاند و با بهره گرفتن از ابزارهای متنوع و متعددی که در اختیار دارند، به سنگاندازی و مانعتراشی در مسیر تصمیمات و اقدامات دولت که در جهت منافع ملت انجام میشود، سرگرم هستند. رفتار و عملکرد مافیایی آنها مبتنی بر تضییع حقوق و منافع ملی و ایستادگی در برابر اراده و خواست ملت ایران است.
در واقع شبکههای انحصار به حدی قدرتمند هستند که حتی در مراجع تصمیمگیری و قانونگذاری نیز قدرت مانور دارند و قانون و مقررات را به نحوی که مطلوب نظرشان باشد به تصویب میرسانند. فردی که با استفاده از رانت ارتباط و نفوذ در ارکان قدرت، انحصار واردات سیگار را در ید اختیار خود گرفته و دیگران را برای پرداخت باج سبیل چند میلیارد تومانی تحت فشار قرار میدهد و حتی رئیس دخانیات ایران را تهدید به برخورد میکند، اگر رفتار مافیایی ندارد، چه چیزی را نشانه گرفته است و در جست و جوی چیست؟
اما با روندی که بعد از این مسائل در رسانهها ایجاد شد، آیا میتوان بر روی مافیای رسانهای چشم فرو بست و نقش مخرب و سازماندهی شده آنها را برای مختل کردن تصمیمها و اقدامات اصولی و تاثیرگذار دولت نهم نادیده گرفت؟
احمدینژاد تاکنون در چند نوبت، سرنخهایی از فعالیت باندهای مافیایی را فاش ساخته است. این درحالیست که اکنون مافیای رسانهای نیز با استفاده از ترفندهای حرفه ای، مانع از ریشهیابی موضوع ، در فضای افکار عمومی کشور میشود و در این زمینه نه تنها، تحقیق و بررسی پیرامون عملکرد مافیا که بیش از همیشه ضرورت یافته است، به فراموشی سپرده میشود، بلکه افشاگری رئیسجمهور نسبت به اصل وجود مافیا نیز در معرض تخریب رسانه ها قرار میگیرد!
به هر حال چنین سخنان معترضهای که در آن زمان از سوی مخالفان دولت نهم از جمله جریان دوم خرداد به صورتهای مختلف با آب و تاب فراوان در رسانههایشان منتشر شد تا اذهان عمومی را از اصل موضوع غافل کند اما این روزها تاکید شرکت دخانیات بر تلاش مافیا در قاچاق سیگار نشان داد رئیس جمهوری همان طور که بارها اعلام کرده است، تلاش خود را برای مقابله با مافیا و گروههای با نفوذی که برای کسب منافع خود از هیچ اقدامی فرو نمیگذارند، بیشتر کرده است و خود را برای مواجهه با چنین جوسازیهای رسانه ای آماده کرده تا بتواند آنچه را که برای سلامت اقتصاد این کشور لازم است، به درستی به نتیجه برساند.
رجانیوز
پیام رسان