87/8/18
4:11 ع
پرفسور حمید مولانا، با استقبال از ارسال پیام تبریک از سوی دکتر محمود احمدینژاد، به باراک اوباما، منتخب مردم آمریکا در انتخابات ریاستجمهوری این کشور گفت: باید توجه داشت که آقای احمدینژاد برای منتخب مردم آمریکا نامه ارسال کرده نه برای رییسجمهور آمریکا و این یک مساله مهم است و باید تفاوت این دو را برای مردم تبیین کرد تا مردم فکر نکنند رییسجمهور ایران برای رییسجمهور آمریکا پیام تبریک فرستاده است.
مشاور رییس جمهور درباره ارسال پیام از سوی احمدینژاد به اوباما در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: انتخاب آقای اوباما از سوی مردم آمریکا برای سمت ریاستجمهوری یک رویداد بسیار مهم بوده؛ به ویژه انتخاب چنین فردی که دارای مشخصات به خصوصی است و در مبارزات انتخاباتی خود از تغییر و تحولات و برنامهریزی برای آینده خبر داده است.
وی گفت: پیام تبریک آقای احمدینژاد فرصتی است برای کسی که هنوز به صورت رسمی مقام ریاستجمهوری را احراز نکرده و رییسجمهور نیست؛ بلکه منتخب اکثریت مردم آمریکاست و برای اولین بار است که در یک ربع قرن اخیر اکثریت مردم آمریکا به رییسجمهور منتخب رای دادهاند. (بر اساس سیستم انتخاباتی آمریکا)
وی با بیان این که انتخاب اوباما برای مردم آمریکا یک رویداد بسیار مهم است و آنها امیدوارند وی تغییراتی را که بیان کرده به سود و نفع مردم آمریکا و جهانیان عملیاتی کند، افزود: اقدام آقای احمدینژاد در این ارتباط ادامه قدمهایی است که وی در گذشته در ارتباط با مسائل بینالمللی انجام داده است و شما میدانید چندی پیش آقای احمدینژاد نامهای را نیز به آقای بوش در ارتباط با مسائل بینالمللی نوشت.
مولانا با بیان این که پیام تبریک آقای احمدینژاد به اوباما مثل تبریک روسای سایر دولتها به وی است و در واقع یک خوشآمدگویی است، در پاسخ به این پرسش که آیا اوباما با توجه به وضعیت آمریکا میتواند تغییراتی را که از آن خبر داده بود محقق کند، گفت: هیچ کس نمیتواند در این ارتباط نظر بدهد؛ البته همه در داخل آمریکا و دنیا منتظر هستند ببینند آیا آقای اوباما پس از تشکیل کابینه و دولت خود موفق خواهد شد این تغییرات، به ویژه تغییرات بنیادی را در بهبود وضعیت داخلی آمریکا و مسائل بینالمللی انجام بدهد یا نه و البته این بستگی به اوباما، کابینهی وی، همکاران و برنامهریزیهای آنها دارد.
وی با بیان این که تغییری در سیاستهای ایران نسبت به آمریکا ایجاد نشده است، افزود: از جنبهی ایران چیزی فرق نکرده است و فقط تغییر دولتی در آمریکا ایجاد شده و مواضع ایران همان است که سالها و دهها سال داشته و این مواضع را ادامه میدهد.
مشاور رییسجمهور با تاکید بر این که اقدام احمدینژاد را مثبت دانسته و این یک ابتکار است، گفت: البته نباید در مورد این پیام انتظار بیش از آن چه پیام دارد، و تفسیر و تعبیر بیش از آن داشت.
مولانا درباره این که این اقدام رییسجمهور از طرف اوباما مورد استقبال قرار بگیرد، گفت: این اقدام جنبه تشریفاتی داشته و همیشه وقتی رییسجمهوری انتخاب میشود به او تبریک میگویند و آنها خود میدانند که چگونه به آن جواب دهند.
وی همچنین درباره این که عدهای معتقدند آقای احمدینژاد باید صبر میکرد تا آقای اوباما امور را در دست میگرفت و بعد از چند ماه که سیاستهایش مشخص میشد به وی پیام میفرستاد، گفت: وضعیت در آن موقع فرق میکرد؛ چون وقتی وی سر کار آید رییسجمهور محسوب میشود، اما اکنون رییسجمهور نیست، بلکه منتخب مردم است و منتخب مردم بودن با رییس جمهور بودن فرق میکند. آقای رییسجمهور هم به وی از جنبهی این که مردم آمریکا وی را انتخاب کردهاند، تبریک گفت و در واقع به عنوان منتخب مردم نه به عنوان رییسجمهور.
وی گفت: شاید مردم در ایران فکر میکنند کسی که از طرف مردم انتخاب میشود فردا رییسجمهور محسوب میشود؛ در صورتی که باید بدانند اوباما هفتاد روز دیگر رییسجمهور میشود و وضعیت در هفتاد روز دیگر با امروز متفاوت است.
مشاور رییسجمهور بار دیگر با تاکید بر این که این پیام را باید در حد خودش تفسیر و تعبیر کرد، نه کمتر و نه بیشتر ، گفت: شاید خیلی از مردم و حتی نخبگان سیاسی اطلاع نداشته باشند که کسی که در آمریکا انتخاب شده در حال حاضر منتخب است نه رییسجمهور و قدرتی در دست ندارد؛ از این رو پیام فرستادن برای کسی که قدرتی در دست ندارد، فرق میکند با کسی که قدرت را در اختیار دارد. مردم نباید تصور کنند رییسجمهور ایران به رییسجمهور آمریکا پیام تبریک فرستاده است.
پیام رسان