87/10/2
11:35 ص
ابراز نگرانی موسسه صلح آمریکا از انتخاب مجدد احمدی نژاد
خبرگزاری فارس_ مؤسسه صلح آمریکا در گزارشی با تأکید بر احتمال پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری آینده ایران ابراز نگرانی کرده است که سیاستهای تندتری در قبال غرب اتخاذ شود.
پایگاه اینترنتی موسوم به "مؤسسه صلح آمریکا" در گزارشی با عنوان "تحلیل چشم انداز سیاسی داخلی ایران" به تحلیل انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری ایران در سال آینده میلادی پرداخته است.
این پایگاه در گزارش خود به قلم "کلی کمپبل" آْورده است: در 16 آوریل سال 2008، مرکز سیاست خاورمیانه در مؤسسه "بروکینگز" که مرکز "سابان" نام دارد به همراه مرکز ابتکار عمل دنیای مسلمان که در مؤسسه صلح آمریکا مستقر است، جلسهای را با حضور گروه کاری "مطالعه درباره ایران" به منظور بحث درباره نتایج انتخابات پارلمانی ایران و تأثیر آن بر انتخابات ریاست جمهوری آینده و همچنین به منظور بحث درباره تأثیر بالقوه نتایج این انتخابات بر روی روابط ایران با غرب، برگزار کردند.
"باربارا اسلوین"(Barbara Slavin)عضو ارشد مؤسسه صلح آمریکا و "مارک گاسیوروسکی" (Mark Gasiorowski) مدیر برنامه مطالعات بین المللی در دانشگاه لوئیزیانا از جمله سخنرانان مهم این اجلاس بودند.
مؤسسه صلح امریکا در این گزارش با بیان اینکه "انتخابات پارلمانی ایران در ماه مارس سال 2008، تغییر کمی را در توازن قدرت جاری در ایران به وجود آورد"، نوشته است: محافظه کاران تقریباً 70 درصد از کرسیها را به خود اختصاص دادند که نامزدهای انتخاباتی حامی احمدی نژاد 90 کرسی را کسب کردند، محافظه کاران مصلحت گرا 42 کرسی و محافظه کاران مستقل 39 کرسی را بدست آوردند و اصلاح طلبان نیز توانستند در این انتخابات 42 کرسی را کسب کنند که این پیروزی ناچیزی بود.
کمپبل در ادامه این گزارش مدعی شده است که حضور مردم ایران در انتخابات پارلمانی در دور اول در تهران 30 درصد بوده است و این میزان در سراسر کشور ایران 50 درصد بوده است و علاوه بر این، پیش از انتخابات پارلمانی نظام حزبی سیاسی در ایران به میزان بسیار زیادی تغییر پیدا کرد زمانی که نامزدهای انتخاباتی احزاب را ترک کرند و ائتلافهای جدیدی را برای انتخابات پارلمانی ایران به وجود آوردند، موجب سردرگمی و گیج شدن رأی دهندگان شد.
این موسسه در ادامه ادعا شده است که این احتمال وجود دارد که موفقیت محافظه کاران مصلحت گرا، دورنمای سیاسی ایران را در انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 تغییر دهد و علی لاریجانی رئیس مجلس ایران، محمد باقر قالیباف و حداد عادل همگی از این طیف میباشند.
در ادامه این گزارش با اشاره به مولفههای مربوط به روابط ایران – آمریکا آمده است: در حالی که رفتارهای ایران در ارتباط با امریکا سخت و شدید شدهاند، اعضای شرکت کننده در اجلاس یاد شده گفتند رهبران ایران درها را به روی احتمال برپایی مذاکرات با امریکا نبستهاند.
در ادامه این گزارش با تأکید بر اینکه احتمالاً ایران در یک معامله بزرگ با امریکا به یک راه حل کلی درباره مسائل مهم دست پیدا کند، یادآور شده است: تقاضاهای ایران احتمالاً شامل این مسائل خواهند بود: روابط عادی شده با امریکا، پایانی بر روی انزوای بینالمللی و تحریمها، پذیرفته شدن حاکمیت و نقش منطقهای ایران، تضمین امنیتی از سوی امریکا و پایانی بر تلاشهای مربوط به ارتقاء دموکراسی که از سوی امریکا تأمین مالی میشوند.
موسسه صلح آمریکا در ادامه ارائه معاملهای که بیشتر مورد پذیرش ایران باشد را چالش امریکا در این زمینه دانسته و تأکید کرده است:
آمریکا در یک دیپلماسی اجباری وارد میشود که فقط این چماقهایی (تنبیه هایی) را که امریکا تاکنون در ارتباط با ایران بر روی آنها تکیه کرده است از قبیل اعمال تحریم ها را شامل نمیشود بلکه هویجهای (مشوقهای) اساسی را نیز شامل میشود.
این گزارش میافزاید: آمریکا همچنین نیاز خواهد داشت به اینکه به دقت بسته ای از پیشنهادها را فراهم کند که به طور مشخص برای ایران این موضوع را روشن کند که ایران میتواند با میانه روی حمایت از حماس، حزب الله و دیگر گروههای مقاومت و همچنین کسب توانایی هسته ای، سود ببرد، همچنین امریکا همچنین نیاز دارد به اینکه بپذیرد بهای چنین معاملهای احتمالاً پایین آمدن لحن این کشور در ارتباط با برنامههای ارتقاء دموکراسی در ایران و یا متوقف کردن این برنامهها را دربر خواهد داشت.
شرکت کنندگان در اجلاس یاد شده این نکته را خاطر نشان کرده بودند که احمدی نژاد دورنمای برگزاری مذاکرات بین ایران و امریکا را رد نخواهد کرد و این امکان نیز وجود دارد که پیروزی احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 موجب جسور شدن وی و اتخاد سیاستهای تندتری در قبال غرب شود.
در ادامه این گزارش اینترنتی آمده است: یکی از شرکت کنندگان در اجلاس یاد شده گفته بود چنانچه امریکا به اقدام نظامی علیه ایران دست بزند، به بدترین کار اقدام کرده است زیرا چنین اقدامی در واقع پیروزی احمدی نژاد را در انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال 2009 تضمین خواهد کرد و موجب خواهد شد تا مردم ایران به حمایت از احمدی نژاد بپردازند و فرصت مذاکره را از میان خواهد برد.
این گزارش میافزاید: حال با نبودن یک حمله نظامی و یا یک اقدام دیپلماتیکی، باید توجه داشت که ترکیبی از دولت جدید امریکا میتواند به منزله پدید آمدن دریچهای از فرصت برای شرکت و همکاری دیپلماتیکی تجدید شدهای بین ایران و امریکا باشد.
در ادامه این گزارش آمده است: یکی از سخنرانان در اجلاس یاد شده پیشنهاد کرده بود از همان روشی که برای نزدیک شدن روابط بین امریکا و چین در دهه 1970 اتخاذ شده بود به عنوان الگویی برای پیش گرفتن روندی با ایران نیز به کار گرفته شود.
..........................................................
پ.ن
جرج بوش : استراتژی آمریکا، حمایت از همه گروههای اصلاح طلب و مخالفان نظام و طرفداران حقوق بشر(!) [صدالبته از نوع آمریکایی جاری در فلسطین و عراق و...] است و «بی تردید از آنها حمایت میکنیم.»
مسئله: پیدا کنید پرتقال فروش را!
نتیجه: اللهم عجل لولیک الفرج
پیام رسان