88/5/25
9:36 ص
اسرافیلیان: تهدیدم کردند/ وطن امروز: فایل صوتی مصاحبه موجود است
گفتوگوی ابراهیم اسرافیلیان نماینده دور دوم مجلس شورای اسلامی با «وطنامروز» درباره چگونگی ترور شهید آیت، برخی عناصر سیاسی را چنان نگران کرده که در روزهای پس از انتشار این گفتوگو تاکنون به شکلهای مختلف درصدد استتار برخی واقعیتهای ناخوشایند دهه 60 برآمدهاند.
در تازهترین این اقدامات، خبری از ابراهیم اسرافیلیان در یک سایت خبری منعکس شده که در آن وی اظهاراتش در گفتوگو با «وطنامروز» را تکذیب کرده و مدعی شده، خبرنگار روزنامه «وطنامروز» مکنونات قلبی خود را به رشته تحریر درآورده است!
در این زمینه سردبیر وطن امروز به ایرنا گفت: این اقدام آقای اسرافیلیان البته دور از انتظار نبود، چرا که وی پس از انتشار مصاحبه در تماس با «وطنامروز» تصریح کرد که از سوی «برخی» بشدت «تهدید» شده و وی مجبور به تکذیب اظهارات خود در گفتوگو با «وطنامروز» است. به همین خاطر اتخاذ چنین رفتاری از سوی آقای اسرافیلیان قابل نکوهش نیست اما جهت اطلاع افکار عمومی بیان چند نکته ضروری است.
رضا شکیبایی ادامه داد: اول اینکه فایل صوتی گفتوگو با جناب آقای ابراهیم اسرافیلیان موجود است و «وطنامروز» برای دفاع از جایگاه و رسالت خبری در برابر تشکیک و تهدیدهای صورت گرفته، این فایل را منتشر می کند.
وی افزود: ابراهیم اسرافیلیان در گفتوگو با «وطنامروز» اظهاراتی بسیار صریح درباره برخی شخصیتهای سرشناس سیاسی نیز بیان کرده که «وطنامروز» بنا به دلایلی از جمله برخی ملاحظات حقوقی از انتشار آنها صرفنظر کرد. آنچه منتشر شد نیز دقیقا عین اظهارات ابراهیم اسرافیلیان درباره ترور شهید دکتر سیدحسن آیت و ماجرای اسنادی در ارتباط با میرحسین موسوی بوده است.
شکیبایی خاطرنشان کرد: «وطنامروز» به خوبی از حساسیتها و هراسهای برخی عناصر سیاسی نسبت به واکاوی پاره ای مقاطع تاریخی آگاه است. حساسیت رسانههای وابسته به این افراد پیرامون دیدگاه ها و شهادت دکتر سید حسن آیت نیز در همین راستا قابل ارزیابی است.
88/5/25
8:58 ص
هوشیار باشید، شیاطین در مخفى گاه ها توطئه مى کنند
اسـلام احـتـیـاج بـه مـردان و بـانـوان فـداکـار دارد. امـروز احـتـیـاج بـیشتر است ، امروز از قـبـل از پـیـروزى و رسـیدن به اوج نهضت احتیاج به ملت ایران ، احتیاج به وحدت کلمه ، احـتـیـاج بـه بـانـوان مـعـظـم ، احـتیاج به چهار مردان بیشتر است . امروز است که دست هاى جـنـایتکار و خیانتکار آنهائى که منافع خودشان را در خطر مى بینند، دست هاى آنها در کار اسـت که نگذارند این نهضت شکوفائى پیدا کند. امروز است که باید این خیانت ها را و این دسـتـهـاى خائن را قطع کرد. امروز است که آنهائى که تفرقه افکنى مى کنند و مى خواهند بـا بـهـانـه هـا بـین صفوف مسلمین جدائى بیندازند، دست آنها را باید قطع کرد. بانوان مـعـظـم مـا بـایـد قطع کنند دست خائنین را. مردان نیرومند ما باید قطع کنند دست خائنین را. روحـانـیـین در هر جا که هستند با هوشیارى باید دست این خائنین را قطع کنند و حیله آنها را خنثى کنند.
آنـهـائى کـه بـه فـرصـت طـلبـى امـروز در مـیدان آمدند، آنهائى که با این نهضت موافقت نـداشـتـنـد، آنهائى که مسیرشان برخلاف این نهضت بود، براى فرصت طلبى به میدان آمـدنـد، احـزابـى کـه اسـمى از آنها نبود، گروه هائى که اسمى از آنها در این نهضت نبود امـروز پـیـشـقـدم مـى خـواهـند بشوند. باید شما خانم ها، شما برادران شما خواهران بیدار باشید، باید ملت ایران بیدار باشد، نـگـذاریـد خـون شـهـداى مـا هـدر بـرود، نـگـذاریـد خـون جـوانـان مـا پـایـمـال شود، پایمال اغراض شخصیه ، اغراض شخصیه را به دور بریزید. دست هاى خـیـانـتـکـار، گـروه هاى مختلف درست نکند، گروه هاى مختلف درست نکند، گروه هاى مختلف اسـبـاب تـفـرقـه مـى شود، رشد سیاسى نیست ، در صدر مشروطیت هم با ایجاد گروه هاى مـختلف نگذاشتند که مشروطه به ثمر خودش برسد، او را بر خلاف مسیر خودش راندند، امـروز هـم هـمـان شـیاطین ، همان ها که مخالف با این نهضت بودند مى خواهند نگذارند. مردم ایـران بـیـدار بـاشـید، مسلمین بیدار باشید اگر خداى نخواسته خللى واقع بشود در این صـف فـشرده مسلمین ، در این صف فشرده ملت ایران ، خطر در پیش است . تفرقه افکن ها را از بـیـن خودتان بیرون کنید، ما نخواهیم گذاشت که این تفرقه افکن ها رشد کنند، آنها را در نـطـفـه خـفـه مـى کـنـیم . آزادى غیر از توطئه است ، آزادى ، آزادى بیان است ، هر چه مى خـواهـنـد بـگـویند، توطئه نکنند، آدمکشى نکنند، این آدمکش ها و توطئه گرها را دفن خواهیم کرد.
برادران من بیدار باشید، هوشیار باشید، شیاطین در مخفى گاه ها توطئه مى کنند و باید مـا بـا هم یکصدا با هم به پیش برویم و این نهضت را و این جمهورى اسلامى را به ثمر بـرسـانـیـم . خـداونـد بـه همه شما خواهران و برادران عزت ، توفیق ، عافیت ، سعادت ، عنایت فرماید. من از همه خصوصا از این بانوان محترم که همیشه جانفشانى کردند و نهضت مـا را بـه ثمر رساندند و مى رسانند تشکر مى کنم . خداوند همه شما را عزت و اسلام را عظمت عنایت فرماید.
امام خمینی (س)
امروز باید فرامین امام (س) را به جان خریدار باشیم و با قدرت با قلم و بیان موسوی و کروبی دو شکست خورده حماسه عظیم یوم الله 22 خرداد که مشغول توطئه بر علیه نظام اسلامی هستند برخورد شود و باید قلم های ایشان را بر سرشان خرد کرد.... مسولان قوه قضائیه نشان دهید به قانون اساسی که تمامی مردم ایران را در مقابل قانون برابر می داند عمل می کنید... افراد و عمله های دسته دوم و سوم کودتا را دستگیر کردید، اما فرمانده اوباش را رها کرده اید تا در فرصت مناسب دوباره به آشوبها دامن بزند؟!!
88/5/25
8:52 ص
دستپاچگی ارگانهای رسانهای هاشمی- موسوی از بازخوانی یک روایت تاریخی
روز ترور آیت، شهید باهنر از مجلس رأی اعتماد گرفت
انتشار مصاحبهای از ابراهیم اسرافیلیان، نماینده دور اول مجلس شورای اسلامی که وی در آن به بیان ناگفتههایی از جمله قصد شهید آیت برای افشای اسناد مهمی درباره میرحسین موسوی خبر داده بود، با دستپاچگی قابل ملاحظهای بهویژه در ارگانهای نزدیک به هاشمی که در این انتخابات با اشاره وی، از موسوی نیز حمایت کردند، مواجه شد.
به گزارش رجانیوز، در این واکنشهای شتابزده، ابتدا سایت نزدیک به پسر هاشمی با چسباندن انگ مخالف امام(ره) به این نماینده دور اول مجلس کوشید اظهارات او را بیاعتبار و وی را از تکرار دوباره این افشاگریها پشیمان کند.
در ادامه روزنامه جمهوری اسلامی که بهعنوان ارگان مکتوب هاشمی شناخته میشود، در خبری که در ستون "جهت اطلاع" منتشر کرد، با استناد به تاریخ رأی اعتماد موسوی و همچنین تاریخ شهادت وی، اظهارات اسرافیلیان درباره شهید آیت را تحریف تاریخ و انتشار آن از سوی روزنامه ها را "کوبیدن رقیب به قیمت تحریف تاریخ" خواند.
این روزنامه در اثبات ادعای خود نوشت: "مراجعه به آرشیو مطبوعات دروغ بودن این خبر را کاملا روشن می کند زیرا تاریخ رای اعتماد آقای موسوی از مجلس برای وزارت خارجه 14 تیرماه 1360 بوده و تاریخ ترور دکتر حسن آیت 14 مرداد ماه همان سال یعنی یکماه بعد از رای گیری."
نویسنده این خبر در روزنامه فوق حرفهای! جمهوری اسلامی همچنین منتشرکنندگان مصاحبه اسرافیلیان را "جوانان مطبوعاتی" خواند و سعی کرد تا از این طریق مطلب خود را مطابق عادتش از تحقیر طرف مقابل خود خالی نگذارد.
بر اساس ادعای روزنامه جمهوری اسلامی که گفته بود "مراجعه به آرشیو مطبوعات دروغ بودن این خبر را کاملاً مشخص میکند"، به آرشیو مطبوعات و حتی برای اطمینان خاطر بیشتر، به آرشیو روزنامه "جمهوری اسلامی" مراجعه کرد تا نه تنها از صحت این خبر اطمینان یابد بلکه سند این خبر را نیز به عنوان مدرک منتشر کند.
پیگیری خبرنگار ما مشخص کرد که موسوی در تیر و مرداد سال 60 دوبار از مجلس رای اعتماد گرفته است.
بار اول در 14 تیرماه و در دولت رجایی و پس از قطب زاده و بار دوم در مردادماه و در کابینه شهید باهنر.
بنابراین طبق گفته دکتر اسرافیلیان، شهید آیت حقیقتا در روزی که ترور شد قرار بود اسنادی علیه میرحسین موسوی به مجلس ببرد تا درهمان هنگام که مجلس مشغول بررسی رای اعتماد به نخست وزیری شهید باهنر است، موضوع معرفی موسوی به عنوان وزیر را از اساس منتفی کند و از انتخاب مجدد او به عنوان وزیر امور خارجه جلوگیری کند.
در جلسه 14 مرداد 60 که دقیقاًشهید آیت نیز در همان روز به شهادت رسید، شهید محمدجواد باهنر از مجموع 168 رأی نمایندگان مجلس، با 130 رأی موافق در مقابل 14 رأی مخالف و 24 رأی ممتنع توانست از مجلس رأی اعتماد بگیرد.
اتفاقی که با شهادت مظلومانه اش، نیافتاد و اقبال موسوی آن بود که با ناتمام ماندن اعتراض این شهید علیه او با گلوله منافقین، بار دیگر در مردادماه سال 60 به عنوان وزیر امور خارجه به مجلس معرفی شده و رای اعتماد بگیرد.
88/5/22
1:57 ع
مـا نـمـى خـواهـیـم در خـارج از کـشـور وجـاهـت پـیـدا کـنـیـم ، مـا مـى خـواهـیـم بـه امـر خدا عمل کنیم
... اشـتـبـاهـى کـه مـا کـردیـم ایـن بـود کـه بـه طـور انـقـلابـى عـمـل نـکـردیـم و مهلت دادیم به این قشرهاى فاسد، و دولت انقلابى و ارتش انقلابى و پـاسـداران انـقـلابـى ، هیچ یک از اینها عمل انقلابى نکردند و انقلابى نبودند. اگر ما از اول کـه رژیـم فـاسـد را شـکـسـتـیـم و ایـن سـد بـسـیار فاسد را خراب کردیم ، به طور انـقـلابـى عـمـل کرده بودیم ، قلم تمام مطبوعات را شکسته بودیم و تمام مجلات فاسد و مطبوعات فاسد را تعطیل کرده بودیم و رؤ ساى آنها را به محاکمه کشیده بودیم و حزب هـاى فـاسـد را مـمـنـوع اعـلام کـرده بـودیـم و رؤ ساى آنها را به سزاى خودشان رسانده بودیم و چوبه هاى دار را در میدان هاى بزرگ برپا کرده بودیم و مفسدین و فاسدین را درو کرده بودیم ، این زحمت ها پیش نمى آمد.
مـن از پـیـشـگـاه خداى متعال و از پیشگاه ملت عزیز عذر مى خواهم ، خطاى خودمان را عذر مى خـواهـم . مـا مـردم انـقـلابـى نـبـودیـم ، دولت مـا انـقـلابى نیست ، ارتش ما انقلابى نیست ، ژانـدارمـرى مـا انـقـلابـى نـیـسـت ، شـهربانى ما انقلابى نیست ، پاسداران ما هم انقلابى نـیـستند، من هم انقلابى نیستم . اگر ما انقلابى بودیم ، اجازه نمى دادیم اینها اظهار وجود کـنـنـد. تـمـام احزاب را ممنوع اعلام مى کردیم . تمام جبهه ها را ممنوع اعلام مى کردیم ، یک حزب و آن (حزب الله ) حزب مستضعفین ، و من توبه مى کنم از این اشتباهى که کردم و مـن اعـلام مـى کـنـم بـه ایـن قشرهاى فاسد در سرتاسر ایران که اگر سر جاى خودشان ننشینند ما به طور انقلابى با آنها عمل مى کنیم . مولاى ما امیرالمؤ منین سلام الله علیه آن مـرد نـمـونـه عالم ، آن انسان به تمام معنا انسان ، آن که در عبادت آنطور بود و در زهد و تقوا آنطور و در رحم و مروت آنطور و با مستضعفین آنطور بود، با مستکبرین و با کسانى کـه تـوطـئه مـى کـنـنـد !!! شـمـشـیـر را !!! مـى کـشـت هـفـتـصـد نـفر را در یک روز (چنانچه نـقـل مـى کـنـنـد) از یـهـود بـنـى قـریـضـه کـه نـظـیـر اسرائیل بود و اینها از نسل آنها شاید باشند، از دم شمشیر گذراند.
خـداى تـبارک و تعالى در موضع عفو و رحمت ، رحیم است و در موضع انتقام ، انتقامجو، امام مسلمین هم اینطور بود، در موقع رحمت ، رحمت ، و در موقع انتقام ، انتقام . ما نمى ترسیم از ایـنـکـه در روزنامه هاى سابق ، در روزنامه هاى خارج از ایران براى ما چیزى بنویسند ما نـمـى خـواهـیم وجاهت در ایران در اسلام در خارج از کشور پیدا بکنیم ، ما مى خواهیم به امر خدا عمل کنیم و خواهیم کرد.
(اشـداء عـلى الکـفـار رحـمـاء بـیـنـهـم ) ایـن توطئه گرها در صف کفار واقع هستند، این توطئه گرها در کردستان و غیر آن در صف کفار هستند. با آنها باید باشدت رفتار کرد. دولت بـا شـدت رفـتار کند، ژاندارمرى با شدت رفتار کند، ارتش با شدت رفتار کند. اگـر بـا شـدت رفـتـار نکنند، ما با آنها با شدت رفتار مى کنیم . ما با خود همین ها اگر مـسـامـحـه بـکـنـنـد، بـا شـدت رفتار مى کنیم . مسامحه حدودى دارد، جلب وجاهت حدودى دارد. مصالح مسلمین را نمى گذارند به این امور از بین برود. دادستان انقلاب موظف است مجلاتى کـه بـر ضـد مـسـیر ملت است و توطئه گر است تمام را توقیف کند و نویسندگان آنها را دعوت کند به دادگاه و محاکمه کند. موظف است کسانى که توطئه مى کنند و اسم حزب روى خـودشان مى گذارند، رؤ ساى آنها را بخواهد و آنها را محاکمه کند. ما باز تا چندى مهلت مـى دهـیـم بـه ایـن قـشـرهـاى فـاسـد و ایـن اعـلام آخـر است و اگر چنانچه در کار خودشان تـعـدیـل نـکـنند و به ملت برنگردند و دست از توطئه ها برندارند، خدا مى داند انقلابى عـمـل مـى کـنـم . مـى آیـم تـهـران و رؤ سـائى کـه مـسـامـحـه مـى کـنـنـد، بـا آنـها انقلابى عـمـل مـى کـنم . قشرهائى از ارتش که اطاعت از بالاترها نمى کنند و امر آنها را اطاعت نمى کـنـنـد، بـایـد بـدانـنـد کـه مـن بـا آنـهـا اگـر آمـدم ، انـقـلابـى عـمـل مى کنم . عذرها را کنار بگذارید، بروید فاسدها را سرکوبى کنید، بروید توطئه گرها را سرکوبى کنید، مسامحه نکنید. دولت مسامحه نکند، ارتش مسامحه نکند، ژاندارمرى مسامحه نکند، پاسداران مسامحه نکنند.
بیانات امام خمینى در جمع اقشار مختلف مردم 27/5/58
88/5/21
11:27 ص
آیت در حال انتقال اسناد مهمی درباره موسوی ترور شد
ابراهیم اسرافیلیان نماینده دور اول مجلس شورای اسلامی، نکات مهمی درباره ویژگیهای شهید آیت و علت ترور وی را بیان کرد.
رابطه شما با شهید دکتر سید حسن آیت چگونه شکل گرفت و از چه زمانی در کنار هم بودید؟
من از سال 1341 که امام راحل علیه انجمنهای ایالتی و ولایتی بیانیه صادر فرمودند، فعالیتهای خود را علیه رژیم شاه شروع کردم، یعنی در ابتدا از پخش اعلامیه آغاز کردم تا اینکه وارد یک گروه به اصطلاح زیرزمینی شدم. آن گروه را مرحوم شهید آیت تشکیل داده بود و افرادی چون شهید محمد منتظری در آن حضور داشتند.
شهید آیت بعد از آنکه حزب زحمتکشان را ترک کرد این گروه را تشکیل داد؟
بله، آیت بسیار به آیتالله کاشانی علاقه داشت و اصلا حضورش در حزب زحمتکشان به واسطه همین علاقه بود. او بعد از ارتحال آقای کاشانی به خاطر اینکه بقایی با مصدق تعارض داشت به سمت حزب او تمایل پیدا کرد.
چگونه آیت از بقایی جدا شد؟
سال 1347 بقایی از آیت دعوت کرده بود به یک مراسم یا بهتر بگویم جلسهای که قرار بود از طرف حزب در کوهرنگ تشکیل شود برود و وقتی در آن جلسه، شهید آیت با صداقت از جنگ و مبارزه مسلحانه دفاع کرد، بقایی او را از حزب زحمتکشان اخراج کرد. آیت در همان سال 47 گروه زیرزمینی خودش را تشکیل داده بود و میگفت ما دو راه داریم؛ یا باید بمیریم یا اینکه دست به اسلحه ببریم که خودش راه دوم را انتخاب کرد.
شهید آیت از لحاظ شخصیتی چگونه آدمی بود؟
او از سنین طفولیت یعنی از سن دبستان به دنبال مسائل سیاسی بود، روزنامهها و منابع سیاسی را مطالعه میکرد و اطلاعات وسیعی داشت به صورتیکه بدون اغراق یک دایرهًْالمعارف کامل سیاسی بود، روی این اصل افراد را بخوبی میشناخت چون در مطالعات خود هر نکته و سندی که میدید نگه میداشت و آرشیو میکرد. ابتدا که روزنامهها را میخواند نکات مهمش را درمیآورد و در حفرههایی در دیوار خانهاش جاسازی میکرد، بعدها هم صندوقچهای فلزی تهیه کرده بود که این اسناد و مطالب را در آن میگذاشت.
مثلا او از بنیصدر شناخت زیادی داشت بهطوریکه هنگام اقامت امام در فرانسه مرتب از طریق تلفن با شهید محمد منتظری تماس میگرفت و راجع به بنیصدر هشدار میداد و میگفت، او را از بیت دور کنند و از سوابق بنیصدر و اطرافیانش به شهید منتظری میگفت. وقتی هم انقلاب شد و بنیصدر برای ریاست جمهوری نامزد شد، مرحوم شهید آیت بشدت مخالفت کرد. یادم هست یک شب فردی به نام «مرتضی مهذب» آمد منزل من و یکسری اسناد به همراه خودش آورده بود، میگفت، توأمان حسابدار ارتش و دارایی است. آن زمان برق به صورت نوبتی قطع میشد برای همین برق محلهها قطع بود که این فرد از تاریکی استفاده کرده و خودش را به خانه ما رسانده بود.
اسناد مربوط به چه چیزی بود؟
اسناد مربوط به کمکهای مالی بنیصدر به احزاب کومله، مجاهدین خلق و دموکرات بود که از بودجه ارتش پرداخت شده بود. من از همه مدارک کپی گرفتم، حدود 45 سند بود که یکسری کپی کامل از آن را به شهید بهشتی و یکسری را به شهید آیت و یکسری را به آقای رفسنجانی دادم. آیت برخی از اسناد را علنی کرد برای همین بنیصدر با توطئههایی که در روزنامه تحت امر خود یعنی «انقلاب اسلامی» علیه آیت طرحریزی کرد قصد ترور شخصیت او را داشت.
در جایی گفتهاید یکسری کامل از کپی اسناد را به حضرت آیتالله خامنهای دادهاید؟
اگر اشتباه نکنم دادم چون تنها کسی که درباره عدم کفایت بنیصدر از این اسناد استفاده کرد، حضرت آیتالله خامنهای بودند.
شهید آیت یا خودتان استفاده نکردید؟
آیت کم و بیش به آنها استناد میکرد اما من به عنوان مثال در جلسهای که به منظور «وحدت حوزه و دانشگاه» در قم برگزار شد حضور پیدا کردم و آقایان طاهری خرمآبادی و مدنی هم سخنرانی کردند، از این مدارک استفاده کردم.
در آن جلسه هیچکس حاضر نشد در جلسه پرسش و پاسخ شرکت کند اما من به تمام سؤالات پاسخ دادم و به آنچه دانشجویان و طلاب درباره بنیصدر میپرسیدند، با استناد به این مدارک، جواب میدادم.
توطئه بنیصدر علیه شهید آیت چه بود؟
همان نوار کذایی که به دروغ، تیتر یک روزنامه انقلاب اسلامی شد. در جایی از آیت سوال میشود و او پاسخ میدهد، بعد آنقدر سر و ته نوار را میزنند که طرف مستمع تصور میکند آیت طرح کودتا دارد؛ برای همین سر زبانها انداختند«آیت کودتاچی».
شهید آیت، انقلاب را چگونه پیشبینی میکرد و چه سرنوشتی را برای آن متصور میشد؟
آیت نگاه بازی داشت. او برای هر عملی، عکسالعملی را پیشبینی میکرد. مثلا عدهای از بچههای چپ، سازمان ملی دانشگاهیان را راهاندازی کردند که در بین دانشجویان رسوخ و آنها را جذب کنند، آنها تفکرات مصدق را دنبال میکردند؛ برای همین آیت، جامعه اسلامی دانشگاهیان را تاسیس کرد و به تفکرات آیتالله کاشانی پرداخت و در اساسنامه جامعه اسلامی، اصولی همچون برقراری نظام ولایت فقیه را قرار داده بود.
در این تشکل چه افرادی عضو بودند؟
دوستانمان بودند اما افرادی مثل پیمان و ملکی هم حضور داشتند اما به مرور زمان که متوجه شدند چه خبر است ناراحت شدند و رفتند. یادم هست روزی احسان نراقی با من تماس گرفت و گفت بیا وزارت علوم. به آنجا رفتم، از من پرسید شما چه کار میخواهید انجام دهید؟ من هم گفتم کارهای نیستم و باید از امام خمینی بپرسید چه میخواهد که نراقی بسیار ناراحت شد.
گویا شهید آیت با وزارت میرحسین موسوی در امور خارجه مخالف بود.
بله! شهید آیت بسیار با میرحسین مخالف بود، همینطور شهید دیالمه. این 2 نفر تفکرات نزدیکی داشتند. شهید آیت میگفت، موسوی یک روز هم سابقه درست انقلابی و مبارزاتی ندارد؛ حالا چطور میتواند انقلاب ما را با حضور در وزارت خارجه، صادر کند؟! آیت اسناد و مدارکی داشت که چهره واقعی موسوی را نمایان میکرد. روزی که قرار بود موسوی به عنوان وزیر پیشنهادی امورخارجه به مجلس معرفی شود و رای اعتماد بگیرد، مرحوم شهید آیت سخت بیمار بود و چند روز غیبت داشت اما تمام اسناد خودش را جمع و جور کرده و در پوشه گذاشته بود تا به مجلس بیاید، همسرش نقل میکند و میگوید، من از آیت خواستم به مجلس نرود و استراحت کند اما او گفت، امروز(چهارشنبه 16 مرداد 1360) باید تکلیف جمهوری اسلامی مشخص شود و من باید بروم تا این اسناد و حقیقتها را برای مردم روشن کنم.
اسناد مربوط به چه نقاط تاریکی از موسوی بود؟
این اسناد ارتباط موسوی با [...] را اثبات میکرد اما آیت زمانی که از در منزل خارج میشود در فاصله 30 تا 40 متری بنزی مشاهده میشود که راننده آن در حال پنچرگیری است، آیت سوار اتومبیل خودش میشود که از جانب افراد مخفی در آن بنز توسط مسلسل ترور میشود و نزدیک به 65 گلوله به بدنش اصابت میکند و هنوز جای گلولهها روی در منزل او هست.
اسناد چه شد؟
خانم دکتر آیت میگوید، اسناد را شهید آیت پشت شیشه اتومبیل قرار داده بود اما آن ضاربان، آنها را دزدیدند. بعدا باجناق آیت دنبال پوشه میرود تا اینکه به وزارت امور خارجه میرسد، در آنجا فردی پیدا میشود و میگوید اسناد دست من است، همین جا باشید تا من آنها را بیاورم، باجناق شهید آیت چند ساعت صبر میکند اما از آن فرد خبری نمیشود تا اینکه معلوم میشود از در دیگر ساختمان فرار کرده است. پروفسور محمد مجری هم که استاد تاریخ و جغرافیا در دانشگاه سوربن پاریس بود و مدتی در ایران زندگی میکرد، میگفت یکسری اسناد دارد که از آیت و دیالمه گرفته است اما الآن هیچ خبری از پروفسور مجری ندارم و اصلا نمیدانم زنده است یا نه.
آیت در گفتوگوهایش درباره شخص میرحسین چه مطالبی را عنوان میکرد؟
آیت میگفت موسوی اعتقادی به ولایت فقیه ندارد و از نظر مذهبی هم نظر قاطعی ندارد.
مناسبات میرحسین با پیمان چگونه بود؟
بسیار با هم دمخور بودند برای همین است که موسوی تفسیر 2 آیه از قرآن را با نگاهی کاملا چپ مینویسد یعنی تحت القائات پیمان چنین کتابی را مینویسد.
پس چطور موسوی به حزب جمهوری اسلامی راه پیدا کرد؟
جواب این سؤال را از زبان شهید آیت برایتان نقل میکنم، آیت میگفت، موسوی خودش را درون نظام جا کرده تا از آن استفاده کند و بموقع جلوی آن میایستد.
یعنی عدم تمکین به قانون اساسی و ولایت فقیه در گذشته هم در موسوی وجود داشت؟
چه عرض کنم؟! من تعجب میکنم از موسوی که چرا جلوی ولی فقیه میایستد چون او هرچه داشت از ولایت فقیه بود البته نباید تعجب کرد؛ چرا که آیت پیشبینی کرده بود و فقط من تصور میکردم پیشبینی آیت اشتباه باشد. من یادم هست دوره اول ریاستجمهوری «آقا» در قانون اساسی اینگونه آمده بود که انتخاب نخستوزیر حق رئیسجمهور است ولی نه در دوره اول و نه در دوره دوم آقای خامنهای، موسوی را معرفی نکردند. نمایندگان مجلس هم که سر دوراهی بودند، چون رفسنجانی میگفت، نظر امام، میرحسین است اما از طرفی وقتی با بیت امام تماس میگرفتیم، امام تکلیف را جور دیگری عنوان میکردند تا اینکه 99 نفر به موسوی رای ندادند اما چون آرا مخفی بود، دارودسته موسوی با حدس و گمان اسامی 99 نفر را روی کاغذ نوشتند و بهعنوان افراد ضدولایت فقیه منتشر کردند که بعدا حضرت آیتالله خامنهای تشریف آوردند مجلس و فرمودند نمایندگان مخالف 99 نفر نبودند بلکه یکصد نفر بودند چون صدمین نفر من هستم. یا در زمان تصدی پست نخستوزیری از سوی موسوی نمایندگان طرح سوال از وی را درباره ماجرای مک فارلین مطرح کردند که او به همراه لابیهایش در مجلس برای فرار از قضیه، برچسب ضدولایت فقیه به طراحان سوال زد. او همه جا از حضرت امام و ولی فقیه مایه میگذاشت و به ظاهر، قانون را در برابر ولی فقیه، هیچ میدانست. در دور دوم ریاستجمهوری «آقا» هم شورایی تشکیل شد که به دروغ میگفتند، زیر نظر حضرت امام بوده و موسوی را بدون نظر حضرت آیتالله خامنهای انتخاب کردند.
یادم هست زمانی آقای خامنهای بهعنوان رئیسجمهور تشریف بردند مشهد برای سخنرانی، در آن زمان محتشمیپور وزیر کشور بود. او دستور داد تا از سخنرانی آقا جلوگیری کنند چون میگفتند سخنران باید از وزارت کشور مجوز داشته باشد و آقای خامنهای بهعنوان رئیسجمهور از وزیر کشور مجوز دریافت نکرده بود(!)
خلاصه! اوضاع به کام موسوی بود و در جایی که منافع داشت، خودش را به ولی فقیه میچسباند و در جایی که نداشت، برابر ولی فقیه میایستاد. همان زمان هم وقتی ما در کمیسیون سوالات که 13 نفر بودیم میخواستیم نظر امام را درباره هر موضوعی مثل موسوی بدانیم، میگفتند امام بیمار است ولی آخر سر خودشان از امام پیغام میآوردند که امام تکلیف را بر انتخاب موسوی قرار دادهاند؛ بدون اینکه دست خطی از معظمله بیاورند.
اینگونه پیشبینیهای شهید آیت، قبلا هم به عینیت رسیده بود، یعنی آیت اصولا آدم آیندهنگری بود یا فقط درباره میرحسین، حرفش درست از آب درآمد؟
سیاستمداری و حل و فصل قضایا و تحلیل جریانات، طبع سیاسی میخواهد که آیت آن را داشت. آیت انقلاب فرهنگی را پیشبینی میکرد که این اتفاق افتاد. آیت در آن نوار که بنیصدر با تحریفش، از آن سوءاستفاده کرد، درباره انقلاب فرهنگی تحلیل کرده و حتی خبر داده بود. آیت بخوبی مناسبات را تجزیه و تحلیل میکرد؛ برای همین اتفاقاتی که پیشبینی میکرد واقعا میافتاد، از این رو عدهای میگفتند آیت از آینده خبر دارد در حالی که او تنها قدرت و قوه تحلیل خوبی داشت و به واسطه سیاستورزی و نگاه هوشمندانهاش میتوانست بفهمد چه کسی جلوی نظام قرار میگیرد و قدمعلم میکند و چه کسی برای چه منفعتی خودش را به نظام میچسباند یا چه کسی فعلا از نظام بهرهگیری میکند. درباره بنیصدر گفتم که آیت بخوبی از همان زمانی که حضرت امام در فرانسه تشریف داشتند، درباره او هشدار میداد و به شهید محمد منتظری تلفن میزد و میگفت، بنیصدر را از آنجا دور کنید چون آدم درست و حسابیای نیست.
رجانیوز
جا نبود دو تا مطلب مرتبط با این خبر را در همین پست قرار بدهم ، مجبور شدم جداگونه مطلب را قرار بدهم.... تو این لینک بخوانید
دستپاچگی ارگانهای رسانهای هاشمی- موسوی از بازخوانی یک روایت تاریخی
پیام رسان