86/8/23
9:1 ع
|
موسویان در جوار رفسنجانی، هشدار دانشجویان به احمدینژاد |
در حالیکه روز گذشته نماینده تشکلهای دانشجویی دانشگاه علم و صنعت هشدار داد که زمزمه هایی درباره برخی اعمال نفوذها برای تطهیر پرونده جاسوس هسته ای به گوش می رسد، همزمان با این برنامه، حسین موسویان در جوار هاشمی رفسنجانی در همایشی با عنوان "اتحاد ملی" حضور یافت.
به گزارش رجانیوز، این مراسم در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت برگزار شد که موسویان پیش از بازداشت به اتهام امنیتی، معاونت پژوهشهای بین الملل آن را برعهده داشت. موسویان که در 10 اردیبهشت سال جاری بازداشت شده بود، پس از بازداشتی 9 روزه با قرار وثیقه 200 میلیون تومانی آزاد شد و مرکز تحقیقات استراتژیک در بیانیه ای با تصویر چهره ای قهرمان از وی، رسانه هایی را که پیگیر این پرونده امنیتی بودند، به جوسازی متهم کرد.
همچنین موسویان پس از آزادی بار دیگر در محل کار خود در مرکز تحقیقات استراتژیک حاضر شد و نامه ها را نیز با همان عنوان قبلی امضا می کرد. وزیر اطلاعات در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس ضمن تأکید بر اینکه جرم سخنگوی سابق تیم هسته ای از نظر این وزارتخانه محرز است، افزوده بود این فرد از حضور در مرکز تحقیقات مجمع منع شده است.
از سوی دیگر طی ماههای اخیر هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی که جداگانه درباره موسویان مورد سوال خبرنگاران قرار گرفتند، از اظهارنظر صریح خودداری کرده و روشن شدن نتیجه را به آینده موکول کردند.
این در حالیست که در آزادی همراه با قرار وثیقه موسویان برخی منابع از اعمال نفوذ نزدیکان وی خبر داده بودند.
حسین موسویان در حالی برای اولین بار پس از بازداشت به فاصله 2 صندلی از رفسنجانی در مقابل دوربین ها و در یک همایش علنی قرار گرفت که پرونده اتهام امنیتی وی همچنان مفتوح است و رأی قطعی در این خصوص صادر نشده است.
روز گذشته نماینده یکی از تشکلهای دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در دیدار با رئیس جمهور، ضمن تقدیر از ورود شجاعانه وزارت اطلاعات به پرونده جاسوس هسته ای، از برخی زمزمه ها برای تطهیر و تبرئه متهم این پرونده ابراز نگرانی کرد و به رئیس جمهور هشدار داد که حق ندارید در مقابل خائنین به ملت عقب نشینی کنید.
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال خاطرنشان کرد: «در قضیه هسته ای آنجا که با آن گرفتاری در حال عبور از موانع بودیم، بخش عمده ای از موانع، همین موانع داخلی بودند. حالا ان شاءالله این ماهها بگذرد و در یک جمع دانشجویی، این مقطع تاریخی را که حساسترین مقطع تاریخی ماست، بیان کنیم. حوادثی گذشت که برای آینده عبرت است. از مسیرهای گوناگون طراحی کردند که ما را به سازش بکشانند. دستشان در دست بیگانه بود.»
وی در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: «تا جایی جلو رفتند که اطلاعات درون سیستم را به طور منظم به بیگانه در ملاقاتهای هفتگی می دادند. اینکه چه خبر است و تعابیری با این مضمون که چرا کوتاه می آیید و غلظت قطعنامه هایتان کم است. پیاز داغش را زیاد کنید تا عقب نشینی کنند. برای همین فرد پرونده درست می شود، قاضی پرونده را تحت فشار سنگین قرار داده اند که تبرئه کند. البته ملت ایران اجازه نخواهند داد که با نفوذ سیاسی واقتصادی که دارند آنها را به عقب نشینی وادار کنند.
به نظر می رسد قرار گرفتن موسویان در کنار رفسنجانی نوعی اعمال فشار غیرمستقیم پیش از صدور رأی دادگاه صالحه باشد.
|
جاسوسی موسویان محرز است/ افراد منتفذ پشت سر وی قرار دارند |
وزیر اطلاعات درجمع خبرنگاران پارلمانی دربارهی پروندهی حسین موسویان گفت: «ایشان مسایلی را برخلاف مصالح و امنیت کشور در اختیار افراد بیگانه و از جمله سفارت انگلستان قرار داده است.»
به گزارش ایسنا، غلامحسین محسنیاژهای گفت:«از ابتدا تا کنون گفتهام که آقای موسویان مطالبی را برخلاف مصالح، در کشور بیگانه مطرح کرده و این از نظر اطلاعاتی محرز است، ولی تشخیص نهایی بر عهدهی دستگاه قضایی است.»
وی در پاسخ به این سوال که اگر شما قاضی باشید، نظرتان چه خواهد بود؟ گفت:« امروز که قاضی نیستم. من امروز از نظر وزارت اطلاعات میگویم که قضیه برای ما محرز و قابل اثبات است.»
محسنی اژهای در پاسخ به این سوال که گفته میشود فشارهایی برای مجرم شناخته شدن موسویان وجود دارد؟ اظهار کرد:« امیدوارم اعمال نفوذی دربارهی پروندهی موسویان نشود. البته اعمال نفوذ معمولا برای تبرئه است و نه اعلام مجرمیت.»
وی تصریح کرد:« کسی علاقه ندارد و نمیتواند به یک قاضی فشار بیاورد که شخصی را مجرم معرفی کند. البته پشت سر موسویان جریانات و افراد متنفذی وجود دارند که مایلند او را از اتهامات وارده تبرئه کنند.»
وزیر اطلاعات در پاسخ به این سوال که اگر موسویان تبرئه شود نشاندهندهی اعمال نفوذ است؟ گفت:« نه، زیرا بسیاری از اوقات دادستان کیفرخواست میزند، ولی دادگاه نمیپذیرد و حتی دادگاه بدوی، کسی را محکوم میکند ولی تجدیدنظر خلاف آن حکم را میدهد.»
وی ادامه داد: «شما میگویید که اگر قاضی تبرئه کرد، موسویان مجرم نیست ولی من می گویم از نظر وزارت اطلاعات ایشان مجرم است. البته ممکن است قاضی نپذیرد؛ کما اینکه بسیاری اوقات حرف دادستان را هم قاضی نمیپذیرد و اگر قاضی مجرم را تبرئه کرد، الزاما ممکن است به معنای اعمال نفوذ نباشد ولی احتمال اعمال نفوذ هم هست.»
وی اظهار امیدواری کرد که افراد متنفذ و جریانات سیاسی در پرونده اعمال نفوذ نکنند.
وزیر اطلاعات در پاسخ به این سوال که مگر قاضی خبرهای برای موسویان در نظر گرفته نشده؟ گفت:« مگر من گفتم قاضی خبره نیست؟ فقط اظهار امیدواری کردم اعمال نفوذ نشود.»
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا در پروندهی موسویان عنوان جاسوسی هست؟ گفت:« در تفهیم اتهامی که به آقای موسویان شده، این است که مطالبی را برخلاف مصالح امنیت کشور به بیگانگان و خصوصا سفارت انگلیس داده است.»
محسنی اژهای در پاسخ به این سوال که «شما میگویید افراد متنفذ و جریانات سیاسی پشت سر موسویان قرار دارند و از سوی دیگر هم وزارت اطلاعات و رییسجمهور مقابل آن افراد هستند، نتیجهی این مساله چه میشود؟» گفت: «حتی یک بار هم رییسجمهور با این قاضی تماس نگرفته ولی افرادی که به دنبال رفع اتهام ایشان هستند چندین مرتبه قاضی را خواستهاند و ما ادعا میکنیم هر فرد برخلاف منافع ملی اقدام کند پیگیری میکنیم و سر حرف خودمان ایستادهایم.»
وی دربارهی انتخابات رایانهای نیز پاسخ داد:« اگر مقدمات این کار فراهم شود و رایگیری رایانهای شود، کار مثبتی خواهد بود.»
وزیر اطلاعات دربارهی رای پلیس بینالملل (اینترپل) دربارهی چند تن از شخصیتهای کشورمان نیز گفت: « اقدام پلیس بینالملل کاملا سیاسی است و اصل قضیه نیز مربوط به چندین سال قبل است.»
وی افزود:« آن شاهد اصلی قضیه که این حرفها را سالهای قبل گفته بود، رسما اعلام کرده که این حرفها را تحت فشار موساد گفته و این مسائل را به او دیکته کردند.»
محسنی اژهای گفت: «این تصمیم و تصمیمات قبلی بسیار نابهجا و از نظر سیاسی غیرموجه است.»
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا نظرسنجی در مورد انتخابات مجلس هشتم صورت گرفته است؟ گفت:« پیشبینی ما این است که مردم به صورت گسترده در انتخابات شرکت کنند و از هماکنون هم شور و شوق خاصی در بین مردم و احزاب وجود دارد ولی نظرسنجی که الان اعلام کنیم نداریم.»
وزیر اطلاعات در پاسخ به این سوال که وضعیت سه دانشجوی بازداشت شده دانشگاه امیرکبیر چه میشود؟ گفت:« بسیاری از مردم از وزارت اطلاعات بررسی اتفاق بدی که در دانشگاه رخ داده و حریم دانشگاه و دانشجو را خدشهدار کرده خواستار شدهاند.»
وی گفت:« بسیاری از مراکز و حوزویان نیز خواستار پیگیری این مساله شدند و سربازان گمنام امام زمان(عج) نیز تلاش فراوانی برای پیگیری مساله کردند و افرادی که تحت عنوان دانشجو و دانشگاه این عمل زشت را انجام داده بودند خودشان اذعان کردند و این پرونده تکمیل شده است.»
وزیر اطلاعات در پایان در پاسخ به این سوال که شما از افراد متنفذ و یا جریاناتی برای رفع محکومیت موسویان و یا دانشجویان یاد میکنید، این افراد چه کسانی هستند؟ گفت:« هر شخصی که منافعی در جهت فردی خود داشته باشد در این راستا تلاش میکند.»
|
پیام رسان